-- Değerli hukukçular kanun ve yargıtay kararları evlilik dışı doğmuş çocuğun velayeti açık ve net annnededir diyor.
-- Fakat ne acıdır ki durum böyle olmasına rağmen çocuğun babadan alınarak annneye verilmesi için savcılığa şikayettte bulnmuştuk.
-- İlk başta Savcılığın bu konuda bilgi eksikliği vardı
-- Daha sonra bizim verdiğimiz yargıtay kararları ve sayın savcılığın yaptığı araştırmalarda velayetin anne de olduğuna savcılık kanaat getirdi.
-- Baba göz altına alınmasına rağmen tutuklanamadan serbest bırakılmıştır(Çocuğun başka şehirde olduğunu beyan etmiştir baba )
-- Annenin çabalarıyla çocuğun babanın yanında olduğu tesbit edilerek savcılığa başvurulumuş ,savcılıkta polis merkezine talimat vererek çocuğun babadan alınarak anneye
teslim edilmesini belirtmiştir.
-- Ne tuhaftır ki tam çocuk babadan alınarak çocuğa teslim edilecekken, babanın avukatı savcıyla görüşmüş akabinde savcı çocuğun tekrar babaya verilmesi için polis merkezine emir vermiştir ! Anneni şokunu hayal edemezsiniz....
-- Savcılığa bu durumun nedenini sorduğumuzda velayetin anne ve bababda olduğunu çocuğu icra kanalıyla istememiz gerektiği söylenmiştir !
-- İlimzdeki savcılarla görüştüğümüz de savcının korkmuş olabileceği söylenmiştir ve savcılar biz olsaydık çocuğu anneye verirdik, yanlış kara verilmiş demişlerdir bize !
-- Savcının korkmaya hakkı varmıdır ?
-- Hukuk bilmeden savcı olunur mu ?
-- Şimdi hukuk davası açmayı düşünüyoruz (Velayetin annede olduğunun tesbit edilerek babadan alınarak anneye verilmesi için ) ;
Umarız aile mahkemesi hukuk yarar yoksunluğundan davamızı reddedmez !
BU dava hakında görüşlerinizi ve önerilerinizi alabilirmiyim yada farklı bir tavsiyeniz var mı ?
Yardımcı olursanız sevinirim
