Mesajı Okuyun
Old 11-12-2003, 13:46   #1
Marmara24

 
Varsayılan Bağımlı Yargı!

Tahminim hemen hepimiz sayın milletvekillerimizin son incisinden haberdarsınız. Sayın vekillerimiz , dokunulmazlıklarına bu kez de dokunmadılar. Tabi öyle durup dururken değil, çok haklı! bir sebepleri var bu sefer: Yargımız bağımsız değil. Bu durumda Sayın vekillerimiz bağımlı yargının önüne nasıl çıkarlar değil mi?.

Sayın vekillerimizin yargılanmak istemediklerini düşünmeyelim sakın. Onların da bu aslı astarı olmayan iddialardan aklanmayı çok istediklerine hiç kuşku yok. Bu şekilde itham altında kalmaları bile yeterince vahim, ancak üzülmeye, karamsarlığa kapılmaya gerek yok sevgili meslektaşlarım. Nasıl olsa parlak fikirleri olan birileri ortaya çıkmakta gecikmeyecektir.
Benim kendilerine bir önerim var halihazırda: Tübitak Başkanı’nı bir kereliğine Sayın Başbakanımız seçsin kanunu gibi Hakimlerimizi de bir kereliğine Sayın Başbakanımız seçsin kanunu çıkarılabilir. Ondan sonra da bu vatanı gerçekten düşünen herkesin bu düzenlemeye karşı çıkmaması gerektiği öğütlenebilir, hatta karşı çıkanları üstü örtülü vatanını sevmeyen hatta hain ilan edilir (Sıkça yapılıyor zaten ama unutabilir diye hatırlatmak istedim). Böylece Sayın vekillerimiz görevlerini rahat rahat yerine getirebilir.