Mesajı Okuyun
Old 08-08-2007, 23:01   #1
ayşebetul

 
Varsayılan Oğlun babasının aracını üçünçü bir şahsa vekalet olmadan satması

Merhaba,
Sayın meslektaşlarım bir konuda yardımınıza ihtiyacım var karar vermeme yardım ederseniz sevinirim yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Şu anda elimde bir icra takibi var bu takip müvekkillim tarafından baba ve oğul aleyhine açılmış. Açılan takip baba yönünden kesinleşmiş ancak oğlu itiraz ettiği için oğlu açısından kesinleşmemiştir.Ayrıca Babada Menfi Tespit davası açmış ve teminatla takibi durdurmuştur.

Takibe konu vakıa ise biraz karışık.
Şöyle ki;takip alacaklısı müvekkilim eşinin adına kayıtlı arabayı takip borçlusu babanın aracı ile yine takip borçlusu oğul ile yaptığı sözleşme ile takas etmiştir. Ayrıca yaptıkları bu sözleşme uyarıncada müvekkilim 10.000,00 YTL ödemeyi taahhüd etmiştir. Ancak müvekkilim 10.000,00 YTL nin 5.000,00 YTL si ödemiş, kalanı ödeyememiştir. Bununüzerine müvekkilim ve oğul bir araya gelerek sözleşmeyi karşılıklı fesihetmişlerdir. Fesih ile müvekkilim borçludan aldığı arabayı iade etmiş ve karşılığında arabası ile verdiği parayı istemiştir. Ancak borçlular arabayı başkasına sattıklarından arabayı ve parayı iade etmemişlerdir. Bunun üzerine müvekkilimde haklarında takip başlatmıştır.

Sorun şu; baba, oğlunun yaptığı satış sözleşmesini kabul etmiyor ve borçlu değilimdiyor.Menfi tespit davasında da bunu iddia ediyor.Ancak babanın arabasıda müvekkilimin eşi tarafından 1 yıl kullanılıyor. Ben bu durumda babaya karşı oğlunun yaptığı bu işlemden zımni kabul ve kötüniyet dayanarak götürürsem hukuken doğru olurmu yada başka bir yol varmıdır? Ayrıca da oğlu aleyhine itirazın iptali davası açsam bu konuda da hukuken vekaletsiz iş görme hükümlerince bir sonuç elde edermiyim? Teşekkürler!