  | 
            
            Alıntı: | 
            
              | 
           
         
         | 
        
         | 
        
        
        
          
            
              | 
            
            
            Yazan Av.Armağan Konyalı | 
            
              | 
           
         
         | 
        
        
        
         | 
       
     
    
      
        | 
         | 
         | 
        
         | 
       
      
        | 
         | 
        
        Sayın Av.Uygar  
  
Avukatlar toplu davalarda müvekkillerinin adını değiştirerek aynı dilekçeyi kullanıyorlar. Bu durumda müvekkilleri her dilekçenin ayrı yazılması gerektiğini ileri sürerek ücretten indirim isterse kötü olur.   
  
Heyetin hazırladığı raporu imzalayan bilirkişinin aynı raporu başka davaya uyarlayarak tek başına imzalamasında hukuki bir sakınca olmadığı kanısındayım.  
  
Bilirkişi her dava için ayrı rapor hazırlamak zorundadır ama her raporunda ayrı ifadeler kullanmak zorunda değildir. Bu nedenle önceden imzaladığı bir rapordan alıntılarını kopyalayıp yapıştırarak da ayrı bir rapor hazırlayabilir diye düşünüyorum.  
  
Saygılarımla
         | 
        
         | 
       
      
        
          | 
        
         | 
        
          | 
       
     
     | 
  
 
Sayın Konyalı;
 
Öncelikle alakanız için teşekkür ederim.  Belki de ben  iyi ifade edemedim. Benim derdim ücret indirimi değil. Sorun ikinci ihtimalde.
 
Yargıtay'ın 3 kişilik heyetle inceleme yapılması gerektiği konusunda müstekar bir görüşü  var. Bu görüş şekille değil raporun içeriği ile ilgili. Bende oluşan şüphe ise şu: Tek kişinin hazırladığı rapor heyet raporu gibi sunulmuş olabilir.
 
Bir başka  ifadeyle açıklamaya çalışayım;
 
1-Rapor(lar)da mühendislik, ya da işletme  uzmanının bileceği bilgilier var:
Hukukçu bilirkişi bunları nasıl rapor edebilir?
2-
1-Rapor(lar)da mühendislik, ya da işletme  uzmanının bileceği bilgilier yok,
Heyette mühendis ve  işletmeci neden var?
 
Saygılarımla,