Mesajı Okuyun
Old 02-08-2007, 13:07   #1
SINIRSIZ

 
Varsayılan Ayrı iki dosyadan gayrimenkul satışı mümkün müdür?

Merhabalar, müvekkilimin ipotek alacaklısı olduğu bir gayrimenkul var. bizden önce de işbankasının ipotek alacağı var ve iş bankası gayrimenkulun paraya çevrilmesi yolu ile takibe geçmişti. bizde payımıza düşeni almak üzere o dosyayı takip ediyorduk. tam satış günü banka satışı düşürdü.
bunun üzerine bende kendi ipoteğimize dayanarak, ipoteğin paraya çevrilmesi yolu ile icra takibine geçtim.belediyeden tapudan cevaplar geldi. şimdi bilirkişi değer tespiti yapacak ve dosyaya satış günü verilecek
fakat bu arada iş bankası da parasını alamadığı için heralde satışı yenilemiş ve yeni bir satış günü almış. ipotek alacaklısı olduğumuz için, yeni satış günü bize de tebliğ edildi.şimdi ben satış işlemlerine devam edip kendi dosyamdan ayrı bir satış günü alabilir miyim? yoksa önce diğer dosyadan satış günü alınmış olduğu için onu mu mu beklemeliyim? onu beklememin uygun olmayacağını düşünüyorum.. çünkü yine zaman kaybetmiş olacağım. yeni bir satış günü de aynı yerin iki kez satış günü olması gibi garip bir sonuç doğuracak.. ne yapmalıyım, bilemiyorum.. değerli fikirlerinizle yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..

Şimdiden teşekkürler..