Mesajı Okuyun
Old 27-07-2007, 03:01   #27
Av. Meral Akçınar

Bir gün boncuk gözlü ipek saçlı can yoldaşımla havadan sudan konuşurken bana bir anda çok sevdiği birşeyden bahsetmeye başladı. Işıl ışıl gözleriyle ve yüzünde hep bir tebessümle anlattığı şey, bir sürü güzel dostlukların, pek çok kaliteli hukukçunun bulunduğu THS 'den başkası değildi.. Yıllar boyu onun bu site için yaptıklarını, bundan duyduyğu heyecanı, hiç söylenmeden karşılık beklemeden yaptığı fedakarlıklarını birinci elden ve durmaksızın gözlemledim.. Hatta itiraf edeyim, tüm bunlara şaşırmıyor da değildim. Çünkü hiç bir zaman sanal bir ortama bu denli bir sevgi beslenebilir böyle bir ortamda bu tarz bir sevgi barınabilir gibi gelmiyordu bana. Ama daha sonrasında bir şeyi net olarak anladım, burası dostumun ikinci yuvasıydı.. Öyle heyecanlıydı ki bu konuda..

Şimdi ise bu heyecan yerini çok farklı bir şeye bırakmış durumda.. Hüzün.. Görüyorum ki boncuk gözler eskisi gibi ışıldamıyor.. Bu nedenle tüm bunlara sebep olan her ne ise, bu heyecanı, bu hevesi kırdığı ve boncuk gözlerin ışıltısını çaldığı için çok üzülüyorum. Üstüne üstlük bunun neticesinde THS'nin "AHUSUZLUK" kadar büyük bir "yoksunluk" içine düşmesi ise cabası. Benim hayatıma THS'nin temellerini Ahu attı. Onu büyük ve güçlü bir yapıya çeviren içeriğindeki bilgi,dostluk ve açık yürekli paylaşımlar oldu.. Bu nedenlerle, her ne kadar Admin, Suat Ergin gibi çok değerli yöneticilerimiz olsa da fikrimce Ahusuz bir THS her zaman eksik bir THS olarak kalacaktır. Bu nedenlerle umalım ki boncuk gözlerin ışıltısı tekrar yüreğimizi ısıtmaya başlasın..

Enginime gelince, dünya tatlısı, karizma ve ışıl ışıl bakan bir diğer çift göz de onunkiler.. Elbette ki onun da THS'ye katkıları büyük. Buna itirazı olacak olan yoktur elbette. THS onun gidişiyle bir diğer gönül dostunu ve mütemmim cüz'ünü kaybediyor. Bu çok kalp kırıcı..

Çok açık ki THS, Türk Hukuk Sitesi olmaktan çıkmış, başka türlü ve çok güçlü bir etkiyle hayatlarımızın odak noktası haline gelmiş. Bu iyi bir şey mi bilmiyorum. Ama 2 dostumun bu ortama böylesine zamansız veda edişi kabul edilebilir gibi değil.. Yine de böylesi bir gidişin nedeni olabilecek bir davranışım olmadığı için ve onları hayatımın sonuna dek hayatımda göreceğim için mutluyum..

Mütemmim cüzler olmadan biçilecek değer hep eksik kalacaktır.