Merhabalar. Ben stajını yeni bitirmiş bir avukat adayıyım. Birtakım sebeplerle staj süremin 8 ay kadarını çalışarak geçiremediğimden dolayı biraz acemi olarak başlıyorum bu mesleğe. Bu sebeple soracağım soru için sizlerden şimdiden ör dilerim. İşe başladığım büro çok yoğun bir yer ve bazı şeyleri anlamakta güçlük çekebiliyorum. Birkaç gündür yanında çalıştığım avukat benden mevcudu azaltıcı tasarruflarda bulunan kişiye karşı açılacak dava dilekçesinin örneğini bulmamı istedi. Fakat ne yazık ki ben bulamadım. kendi kafamdan bişeyler yaziim desem de pek razı olmadı. Sizlerden ricaam u konuda elinizde bir örnek var mı? Ya da bu konu hakkındakidilekçeleri nerden bulabilirim.
İkinci sorum da şu ki; TCK 289 yedieminliği suistimal suçunu inceledim. Fakat anladığım kadarıyla malı teslim etmeyen değil, teslim etmeyip de amaç dışında kulanan suçlu olarak kabul ediliyor. Fakat yanında çlıştığım avuklat ısrarla, teslim etmeyen de suçludur, hem olmasa da biz davamızı açarız diyor. Size sorum şu ki; yedieminlik takibi şikayete bağlı bir suç mu? Dava zamanaşımı son yasaya göre 8 yıl, fakat lehe hükme göre 3 yıl olsa gerek. Fakat suçu öğrenmeden itibaren 6 aylık ya da buna benzer bir şikayet süresi var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim