Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı
        Ankara 21/10/2003
         DUYURU NO 2003/97
        1136 sayılı Avukatlık Kanununun; 
       26 maddesi "Stajyerler, avukat yanında staja başladıktan sonra,          AVUKATIN YAZILI MUVAFAKATI ile ve onun gözetimi ve sorumluluğu altında,          Sulh Hukuk Mahkemeleri, Sulh Ceza Mahkemeleri ile İcra Tetkik Mercilerinde          avukatın takip ettiği dava ve işlerle ilgili duruşmalara girebilir ve          icra müdürlüklerindeki işleri yürütebilirler."
       27/3 maddesi "Avukatlarca vekaletname sunulan merciler, pul yapıştırılmamış          veya pulu noksan olan vekaletname ve örneklerini kabul edemez."
        56/5 maddesi "Avukatlar veya avukatlık ortaklığı başkasını tevkil          etme yetkisini haiz oldukları bütün vekaletnamelerini kapsayacak şekilde          bir başka avukata veya avukatlık ortaklığına vekaletname yerine geçen          yetki belgesi verebilir. Bu yetki belgesi vekaletname hükmündedir."
        hükümlerini içermektedir. 
       Kanunun 26.maddesinde düzenlenen "yetki belgesi" olmayıp "muvafakatname"dir.          Bu düzenleme ile stajyere bir hak ve görev verilmektedir. Stajyer stajı          devam ettiği sürece bu hakka sahiptir. Henüz stajyer statüsünde olup,          avukat değildir.Avukatlık ünvanını ancak Kanunun 9.maddesindeki koşullar          oluştuğunda kazanmaktadır. Kanunun 27/3 ve 56/5 maddelerinde ise "tevkil          yetkisini haiz vekaletnamelere istinaden bir avukata verilen yetki belgesinden"          söz edilmektedir. Yetki belgesi vekaletname hükmündedir. 
Vekalet pulu,          avukatın sunduğu vekaletname ve vekaletname hükmündeki yetki belgesine          yapıştırılacaktır. Stajyer henüz avukat ünvanını kullanamamaktadır.Avukatın          stajyere verdiği belge de "yazılı muvafakatname"dir. Bu nedenle          Avukatlık Kanununun 26.maddesi uyarınca stajyere verilen "Yazılı          Muvafakatname"ye vekaletname pulu yapıştırılması gerekmemektedir.
       Bilgilerinize sunarım.
       Saygılarımla.
                                                      
              Türkiye Barolar Birliği
              Başkanı
              Av.Özdemir ÖZOK
 
 barolar birliğinin açıklaması gayet net. bu duyurunun bir nüshasını söz konusu hakime gösterirseniz belki ısrarından vaz geçer. bu arada duyurunun linkini de ekleyeyim: 
http://www.barobirlik.org.tr/calisma/duyuru/151.aspx
iyi çalışmalar...