Mesajı Okuyun
Old 17-07-2007, 23:14   #4
av.fevziaksoy

Bu konuda Adalet Bakanlığı Kanunlar Genel Müdürlüğü tetkik hakimi Ekrem ÇETİNTÜRK ' ün kanaatini içeren makalesinin özeti şu şekilde;
" İcra ve iflas kanununun 337.maddesinde düzenlenen ve disiplin cezası öngörülen bilinen adıyla mal beyanında bulunmama suçuna ilişkin icra mahkemelerinde takibe konu toplam alacak miktarının günün ekonomik koşulları dikkate alındığında bu borcu karşılayacak para veya malın herkesin ev ve üzerinde bulunmasının doğal olduğu ve bu durumun alacaklı tarafından objektif olarak bilindiği gerekçesiyle ceza vermemeleri kanunilik ilkesine, kıys yasağına ve eşitlik ilkesine aykırı olduğu gibi hakim tarafından kendisine verilmeyen yasama organına ait bir yetkinin kullanılmasıdır"

Dolayısıyla icra hakimliklerinin bu şekilde bir kararına karşı süresi içerisinde, bence çok yerinde olan bu gerekçelerle itiraz etmek gerektiği kanaatindeyim, ben henüz karşılşmadım, karşılaşırsam itiraz ederek neticesini öğrenmek istiyorum, itiraz eden meslektaşım varsa neticesini de yazarsa memnun olurum, saygılar