Mesajı Okuyun
Old 16-07-2007, 17:05   #2
SPARTACUS

 
Varsayılan

Bence olmaması gerek.Aksini düşünmek otamatik olarak cavap süresini uzatır hemde öngörülemeyecek sürece tbeligatın ulaşmasına göre 10,15 günde belkide 1 ay. 1 ay sonra talebimiz reddedilmiş ehh sağlık olsun deyip cevap dilekçemizi veremeyiz !
Burda şöyle bir yorum yapılmalı esasa cevap süresi(10 gün) içinde tebligat elimize ulaşmadıysa 10 gün bitmeden cevabımızı vermeliyiz. FAKAT bu maddi vakıa gereği mümkün değilse aşağıdaki hükme dayanarak esasa girmeden evvel bu husus belirtilerek süre istenebilir !
NİTEKİM HUMK ; Madde 197 - İşin mahiyeti itibariyle cevap layihasının tayin olunan müddette tanzimi müşkül bulunduğu veyahut esbabı fevkaladeye binaen kabil olamadığı anlaşılırsa müddeaaleyhe yeni bir mühlet verilebilir ve keyfiyet derhal müddeiye bildirilir.

Madde 198 - Yukarki maddedeki gösterilen sebeplere mebni, tayin olunan müddette cevap layihasını vermemiş ve yeni mühlet de istememiş olan taraf muhakeme celsesinde de esasa girişmezden evvel bu baptaki mazeretini bildirerek müddetin temdini istiyebilir. Talebi kabule şayan görülürse kendisine sureti katiyede üç günü tecavüz etmemek üzere mühlet verilir. Ancak bu celseye ait muhakeme masrafı her halde kendisine tahmil olunur.