Konu
:
Çat Kapi İcra Gelmeyecek
Mesajı Okuyun
06-07-2007, 21:12
#
8
Godfather
Alıntı:
Yazan
Av.Armağan Konyalı
Sayın hakimadayı
İlamsız takiplerde zaten borçluya ödeme emri gönderiliyordu ve verilen süre içinde borç ödenmezse haciz yapılacağı hatırlatılıyordu. Bu bir değişiklik değil bence.
Neden ''Evdekileri alıp götürmek takibin uzamasına yol açıyordu'' diye düşündüğünüzü de merak ettim.
Saygılarımla
müsadenizle altına imza atabilir miyim değerli meslektaşım...
ihtiyati haciz ya da borçlunun 10 günlük süreye rağmen ödememekte direnmesi dolayısı ile yapılan haciz... hepsi de alacaklının alacağını almasına hizmet eden uygulamalar... borçluyu kollamayı adet haline getiren bazıları için acı bir durum ama... neyse...
geçen gün başıma gelen bir olay, avukatların kötü niyetliliği ile alakalı olarak yeni madde kapsamına ışık tutar kanaatindeyim... 150 ytl'lik bir borcun tahsili için borçluyu aradım... belki katibim de aramıştır daha sonra. ve 2 ay bekledikten sonra bir gelişme olmadığı için bonoyu takibe koyduk.. sn. borçlu arkadaş (2 aydır 150 ytl'yi ödemeye tenezzül etmeyen kişiden bahsediyorum, evet..) büromuzu teşrif edip borcu olmadığını bize ispatlamaya kalkıştı. şimdi buna iadeli mektup yollasan ne olacak, taahhütlü yollasan ne olacak... niyet bozuk başta... şu niyetler düzelse belki ne kanuna ne yönetmeliğe ihtiyaç kalmayacak... ama gün geçtikçe kötüye gittiğimizi (hem ekonomik açıdan, hem de borcuna sadakati ahlaki bir vazife sayan düşüncenin toplumdaki zemininin kayması açısından) de kabullenmemiz lazım... Allah sonumuzu hayretsin...
Godfather
Üye Kimliği
Godfather İsimli Üyeye Özel Mesaj Gönderin
Godfather İsimli Üyeye Email Gönderin
Godfather İsimli Üyenin Tüm Mesajları Arayın