28-06-2007, 22:51
|
|
|
Merhaba
Adli Yardımın Yapılışı
Madde 6-a) Adli yardım isteminin kabulü halinde, durum bir tutanakla tespit edilir. İstem sahibinden, işin sonunda maddi bir yarar elde etmesi halinde, avukata ödenen para ile elde edilecek maddi yararın %5'ini Baroya ödeyeceğine;
Adli Yardım Bürosunun Gelirleri
Madde 8- Adli Yardım Bürosunun gelirleri şunlardır:
a) Türkiye Barolar Birliğinden Baroya gönderilecek adli yardım ödeneği,
b) Kamu ve özel kurum ve kuruluşlarından, il veya belediye bütçelerinden Baroya yapılan yardımlar,
c) Bu amaçla yapılan her türlü bağışlar,
d) Adli yardım görevlerinden çekilen ve haklı neden olmaksızın hizmeti sonuçlandırmayan avukatlardan geri alınan ücretler,
e) Taahhütname gereği ilgiliden alınan paralar,
f) Adli yardımla görevlendirilen avukatın aldığı vekalet ücretinin %10'u ile adli yardımdan yararlanan ilgili lehine ilamda belirlenen harca esas değerin %5'i.
Yukarıdaki düzenleme dikkate alındığında Adli Yardım Bürosunun gelirleri içinde icra vekalet ücreti veya ilamda hükmedilen vekalet ücretinin tahsili halinde yeniden bir ödeme gerekmemektedir.
f düzenlemesi baronun görevlendirdiği işe başlaması üzerine avukata ödediği ücrettir.
Esasen ilamın icrası yeni bir iştir ve bu aşamada yeniden görevlendirme yoksa, bu müvekkil ile kurulmuş yeni bir hukuki ilişkidir.Adli yardım kapsamında düşünülmemelidir.
Saygılarımla
|