Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Ticari Duyurular Ticari hukuk programları ve ürünleri, ücretli seminer ve konferans duyuruları, hukuk kitapları - yayınları. Hukukla ilgili tüm ticari ilanlar için.

Dijital Araştırmalar Semineri

Yanıt
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 30-04-2015, 09:53   #1
avoev

 
Varsayılan Dijital Araştırmalar Semineri



www.digitalinvestigationseminar.com

Niçin Katılmalısınız?

Bilişim ile ilgili baş döndürücü hızdaki gelişmelere rağmen kamu kurumları ve yargı organları kendilerini bu hızda yenileyemiyorlar. Bilgisayar suçlarına ilişkin delillerin toplanma süreçlerine ilişkin yasal kurallar henüz tam olarak oluşturulamadan, internet üzerinde işlenen suçlarda ciddi bir artış gözlemlendi. Bundan sonra, devreye sosyal medya aracılığıyla işlenen suçlar girdi ve nihayet artık mobil cihazlar aracılığıyla da suçlar işlenmeye başladı.

15 yaşındaki çocukların birkaç dakika içerisinde gerçekleştirdiği eylemlerle ilgili soruşturma ve kovuşturma yıllarca sürebilmektedir. Bilişim suçlularının eylemlerinin hukuki nitelendirmelerindeki tartışmalar bir yana çoğu zaman doğru delillendirilme yapılamadığı için gerçek suçlulara dahi ulaşılamamakta bilişim suçlarına ilişkin soruşturmaların çoğunluğu takipsizlik veya daima arama kararları ile sonuçlandırılabilmektedir.

Türkiye’deki yargı sistemi bu türden teknik konularda sorunu bilirkişi delili ile çözümlemeye çalışmaktadır. Son yıllarda bilirkişilik kurumunda iyileştirmeleri yapılmaya çalışıldığı gözlemlense de halen adli bilişim konusunda bilirkişilik yapacak kişilerin ne şekilde eğitime tabi tutulması gerektiği hususu belirgin değildir. Hatta “adli bilişim” (computer forensic) “dijital araştırmalar” (Digital Investigations) veya benzeri bir kavram dahi halen yasalarda yerini alamamıştır.

Hukuk ve Ceza Mahkemelerinde dava delili olarak bulunan bilgisayarlar, mobil cihazlar, veri depolama cihazları klasik “bilirkişi teslim tutanağı” ile teslim edilmekte, bu cihazların çoğu yedekleme yapılmaksızın bazen de lisansız programlar aracılığıyla incelenerek bütün delil değerleri bozulmak suretiyle bilirkişi raporu hazırlanmasına sebebiyet vermektedir.

Öyle ki, bu delillerin hangi donanım ve yazılımlarla, hangi usullere göre incellenmesi gerektiği yönünde Türkiye’de halen detaylı ve açıklayıcı bir yasal düzenleme bulunmamaktadır. Dolayısıyla Mahkemeler ve Yargıtay da kurallarının açık ve net olarak belirlenmediği bu inceleme yöntemleri ile hazırlanmış bilirkişi raporlarını geçerli saymak zorunda kalmaktadır.

Son yıllarda, Yargıtay içtihatlarıyla bu boşluk doldurulmaya çalışılmışsa da artık Türkiye’de ayrı bir bilirkişilik sistematiği ve mevzuatının hazırlanması, bunun içerisinde de “Adli Bilişim” ile ilgili özel düzenlemelerin olması bir zorunluluk haline gelmiştir. Mahkemelerde bilirkişilik yapacak, kolluk kuvvetlerinde veya kamu kurumlarında görev yapacak personelin de uluslarası standartlarda geçerli adli bilişim eğitim almaları gerekliliği hususu artık her kesim tarafından kabul edilmekte ve desteklenmektedir.

Ip numarası araştırmaları bilişim suçlarının soruşturmasında ve kovuşturmasında en çok başvurulan yöntemlerden birisi olmuş ve ancak bu yöntemin de suistimal edildiğinin görülmesi nedeniyle sırf bu delile dayanarak kurulan hükümlerde ciddi bir azalma gözlemlenmiş ve yargı mercileri daha net ve belirleyici delil arayışı içerisine girmiştir.

Bu sorunların üzerine bir de uluslarası işbirliği kurallarının henüz netleşmemiş olması ve özellikle sosyal medya devleri olarak tabir edilen internet sitelerinin bilgi paylaşımında bulunmamaları bu türden suçların takibini ve incelenmesini de zorlaştırmaktadır.

İşte bu gereksinimlerden yola çıkarak Türkiye’de yapılacak yasal ve eğitim çalışmalara bir nebze destek olmak, sorunları tartışmaya açmak, çözüm önerilerini ortaya çıkarmak ve ilgili çevrelerin farkındalığını arttırmak için Digital Investigations isimli etkinliğimizin organize edilmesine karar verilmiştir.


Dr.Aydın Kolat–Verisis

1952 doğumlu olan Aydın Kolat ODTÜ Fizik Bölümünde Çekirdek Fiziği Doktora çalışmalarını tamamladıktan sonra aynı bölümde öğretim üyesi olarak çalıştı. Sistem uzmanı olarak çalışmaya başladığı IBM şirketinde daha sonra çeşitli seviyelerde yönetici olarak 17 yıl süre ile çalıştı. 2000 yılında IBM’den emekli olduktan sonra MNG Bilgisayar Genel Müdür Yardımcılığı görevini üslendi. Dr. Aydın Kolat halen Verisis A.Ş. nin Genel Müdürlüğü ve Türkiye Bilişim Vakfının (TBV) Ankara Temsilciliği görevlerini sürdürmektedir. Aynı zamanda TOBB Yazılım Meclisi üyeliğini, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı AR-GE Değerlendirme ve Denetleme Komisyonu üyeliğini de aktif olarak yapmaktadır. Son dönemlerde özellikle uzaktan eğitim, bilişim kentleri, felaket kurtarma ve iş sürekliliği konularında deneyimlerini paylaşmaktadır.


Av.Özgür Eralp–ERALP DANIŞMANLIK-Hukuk Müşaviri
1993 yılında Ted Ankara Koleji’nden, 2000 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur.

2000 yılından beri Ankara Barosuna 15229 sicil numarasıyla kayıtlı olarak Ankara’da serbest avukatlık yapmaktadır.

Ankara Adliyesinde bilişim ve iletişim konularında bilirkişilik yapmakta olup 2004 yılından bu yana 600’den fazla dosyaya bilirkişi raporu hazırlamıştır.

Eralp Bilgi Teknolojileri İletişim Danışmanlık Organizasyon Yayıncılık Ltd.Şti aracılığıyla yurt içinde ve yurtdışında, ticari şirketlere, kar amacı gütmeyen organizasyonlara, resmi kuruluşlara, her türlü tüzel ve gerçek kişilere, Bilgi ve İletişim Teknolojileri konusunda sözlü ve yazılı danışmanlık hizmetleri vermektedir.




Stephen Mason–Barrister – Conference Speaker – Author
Stephen Mason is a barrister. He was called to the Bar by the Honourable Society of the Middle Temple in November 1988.

BA (Hons) (History and Educational Philosophy), MA, LLM, PGCE (FE)

Stephen is the recognised authority on electronic signatures and digital evidence, and has assisted governments in China, the Middle-East, Central America, and businesses in continental Europe and Africa, including the Corporation of London, the Ministry of Justice of the United Arab Emirates, the government of Trinidad and Tobago and others that wish to remain confidential.




Semih Dokurer – Adli Bilişim Derneği Başkanı

Semih Dokurer, 1996 yılında Polis Akademisinden lisans eğitimini, 2006 yılında Atılım Üniversitesinde Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1996 yılında mezun olduğundan bu yana Bilişim Suçları ve Adli Bilişim konularında çalışmış olup 1998 yılında Emniyet Genel Müdürlüğündeki ilk Bilişim Suçları ve Bilgi Güvenliği Kurulunun, 2000 yılında İnternet ve Bilgisayar Suçları Biriminin, 2004 yılında Kriminal Polis Laboratuvarlarindaki Adli Bilişim İncelemeleri Biriminin ve 2008 yılında Adli Tıp Kurumundaki Bilişim ve Teknoloji Suçları Müdürlüğü’nün kuruculuğunu ve yöneticiliğini yaptı. Halen Adlî Tıp Kurumu, Bilişim ve Teknoloji Suçları Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır. 2012 yılında kurulan Adli Bilişim Derneğinin kurucu üyelerinden olup, halen derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmektedir.


İbrahim Halil Saruhan – Adli Bilişim Uzmanı
İbrahim Halil Saruhan son 5 senesi Adli Bilişim yoğunluklu olmak üzere 14 senedir IT sektöründe çalışmaktadır. İbrahim Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra çalışma hayatına yazılım uzmanı olarak başlamış Türkiye’de bir süre yazılım uzmanı olarak calıştıktan sonra yurt dışına çıkarak, Delaware Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden yüksek lisans derecesini almış ve yazılım uzmanı olarak çalışmalarına devam etmiştir. Son 8 senedir ise Bilişim Güvenliği ve Adli Bilişim üzerine gerek danışman olarak gerekse kurumsal firmalarda çalışmış ve şu anda da Digisecure Danışmanlık Firması’nda güvenlik uzmanı olarak çalışmaktadır..



İbrahim Bilgi ve Bahçeşehir Üniversiteleri’nde son 5 senedir Adli Bilişim, Siber Güvenlik ve Etik Hackerlik yüksek lisans derslerini vermektedir. Bunun yanısıra kurucu yönetim kurulunda bulunduğu Adli Bilişim Derneği’nde aktif olarak çalışmaktadır.



İbrahim bilişim güvenliği alanında en saygın sertifikalardan GPEN, GSEC, GCIA, GCFW, GSNA, GCFE, GCIH, GCFA ve GWAPT sertifikalarına sahiptir.



Nezih Kuleyin–Semor AŞ Genel Müdürü

1955 Yılında Trabzon’da doğdu.

1979 yılında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl başladığı Hacettepe Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki görevinden 1982 yılında ayrılarak bir yıllığına Bursa’da faaliyet gösteren Mako Elektrik Sanayii A.Ş’nin Bilgi İşlem Sorumlusu olarak görev yaptı. 1983 yılında Hacettepe Vakıf Şirketlerinden Teksis A.Ş. de Bilgi İşlem Koordinatörü olarak başladığı görevinden 1993 yılında bilişim sektörünün sorunlarını irdeleyen seminer ve konferanslar düzenlemek amacı ile ayrılarak Semor A.Ş’yi kurdu.

1999-2000 yıllarında Türkiye Bilişim Derneği Başkanlığı 2007-2010 tarihleri arasında TOSYÖV Genel Sekreterliği yapan Nezih Kuleyin TOSYÖV Genel Başkan Yardımcısı, Semor A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanıdır.

Yayınları:

Bilgi İşlem Sistemlerinde Belgeleme – TBD Yayınları

Hayat İçin Bir Kahve Molası – NOTOS Yayınları.

Köşe Yazıları:

Bilişim Dergisi: Ufkun Ötesi Köşesi,

Deliller Teknesi


Halil Öztürkci – Adli Bilişim Uzmanı

15 yıldır IT sektöründe değişik görevlerde çalışan Halil ÖZTÜRKCİ, 13 yıldır güvenlik alanına yoğunlaşmış şekilde çalışmalarına devam etmektedir. Sektöründe lider olan bir çok kuruluşa ve kolluk kuvvetlerine eğitim ve danışmanlık hizmeti vermiş ve güvenlik projelerinde aktif rol üstlenmiştir.İlgilendiği konulardan bazıları; ”Bilgisayar ve Ağlarda Adli Bilişim (Computer and Network Forensic)”, “Zararlı Kod Analizi(Malware Analysis), Network ve Uygulama Sızma Testleri (Network and Application Penetration Tests), IT Altyapılarında Regulasyon ve Uyumluluk Yönetimi (Regulation and Compliance Management for IT Systems).

ADEO Bİlişim Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. kurucularından olan Halil ÖZTÜRKCİ, Microsoft tarafından son 7 yıldır Enterprise Security alanında “En Değerli Profesyonel” (MVP) ünvanına layık görülmüştür. Sahip olduğu diğer sertifikalar; CISSP, GCFA, GPEN, CEH, CHFI, CCNP, CCSE, MCSE, HPCI.

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siber Güvenlik Yüksek Lisans Programında ve Bilgi Üniversitesi’nde Bilişim ve Teknoloji Hukuku Yüksek Lisans Programında öğretim görevlisi olarak rol almaktadır. Halil ÖZTÜRKCİ, aynı zamanda http://www.guvenliktv.org adresi üzerinden yayın yapan Güvenlik TV’nin yapımcı ve sunuculuğunu gerçekleştirmektedir.


Prof.Dr.İ.Hamit Hancı – Adli Bilimciler Derneği Başkanı
1963 İzmir doğumlu. 1980 yılında girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini 1986 yılında tamamlayarak Tıp Doktoru ünvanını aldı. Artvin Yusufeli ilçesi, Sarıgöl Sağlık Ocağında zorunlu hizmetini yaptı. 1988’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı’nda ihtisas’a başladı. 1992’de Uzman , 1994 de Doçent oldu. 1994-2001 arası Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp A.Dalı Öğretim Üyesi olarak çalıştı. 1996-2000 yıllarında İzmir Tabip Odası’nda Onur Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 1996 – 1998 Türkiye Trafik Güvenliği Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. 1997-1998 Yerel Gündem 21 (Yerel Habitat) İzmir’in Kentleşme ve Çevre Sorunları ile Çözüm Önerileri” toplantıları “Kenttte suçluluk ve kent suçu” grup sözcüsü olarak görev aldı. 1997 -1998 de Sağlık Bakanlığı Yüksek Sağlık Şurasında raportör olarak görev yaptı. 1998-2001 Arası Türkiye Acil Tıp Derneği Yönetim Kurulu Üyeliğinde Bulundu 1998 de Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan “Hasta Hakları Yönetmeliği” taslağı hakkında görüş hazırladı. 1998 de İzmir Tabip Odası Hukuk Komisyonu’nda Türk Tabipleri Birliği tarafından çıkarılan “Hekimlik Meslek Etiği İlkeleri” taslağı hakkında görüş ve öneriler hazırladı. 1998-2001 Hasta Hakları Derneği Yönetim Kurulu’nda 2. Başkanlık Görevini üstlendi. 1999-2001 Türkiye Çocuklara Yeniden Özgürlük Vakfı İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği 1999 da “Tıp Hukuku ve Yargılama Usulleri Eğitim Programı” nda Düzenleme Kurulu Üyesi ve Eğitici olarak görev aldı. İnternet ortamında Trafik ,Adlibilimler , toksikoloji , adlipiskiyatri , yangın isimli e-gruplari oluşturdu. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim dalına Profesör olarak atandı.. Ankara Üniversitesi Tıp , Hukuk , Diş Hekimliği Fakülteleri, Türkiye Adalet Akademisi , Polis Akademisi , Jandarma Okullar komutanlığı , Kriminal Polis Labratuvarları , Emniyet Genel Müdürlüğü TUBİM (Uyuşturucu İzleme Merkezi) , Öğretim Üyeliklerinde Bulundu. Devlet kurumlarıyla BM Çocuk Hakları Sözleşmesi Ek Protokolü Devlet Raporunu hazırladı ve BM de sundu. Adlibilimciler Derneği Başkanı. Tıp Hukuku Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Türkiyede İlk Tıp Hukuku , Adli Bilimler, Çapraz Sorgu , Adli Entomoloji , Adli Psikiyatri Kitaplarını çıkardı. 2005 te , Ceza Muhakemesinde Beden Muayenesi, Genetik İncelemeler Ve Fizik Kimliğin Tespiti Hakkında Yönetmelik Hazırlama Komisyon Başkanlığı Görevini Yürüttü. 2005 te DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ İLE KORUMA KURULLARI KANUNU hazırlanmasında Adalet Bakanlığı Ceza Tevkif İşleri Genel Müdürlüğünce kurulan Komisyonda 2007 de DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ İLE KORUMA KURULLARI YÖNETMELİĞİ nin hazırlanması için kurulan komisyonda üye olarak çalıştı. Denetimli Serbestlilk ilgili Yönetmelik Komisyon üyeliklerinde bu Kapadokya Adli Bilimler Kongreleri Düzenleme Kurulu Başkanı. Dünyada ilk kez düzenlenen, a-Adli Bilimler ve Spor Kongresi b-Türkçe Konuşan Adli Bilimciler Kongreleri düzenleme kurulu başkanı Türkiye’de ilk örnek olarak Tıp Fakültelerinde 1996 yılından beri “Hekimin Yasal Sorumluluğu- Hasta ve Hekim Hakları” konulu dersi vermekte. Sağlık Bakanlığı , Tabip Odaları , Askeri Hastaneler, Barolar, Emniyet genel Müdürlüğü , Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı nda eğitimler vermekte. Ankara univ, Jabdarma ve Polis Kriminal Labratuvarları ve Yerel Üniversitelerle düzenlenen Anadolu Adli Bilimler Kongreleri Düzenleme Kurulu Başkanı. Türkiyenin ilk hakemli Adli Bilimler , Adli Psikiyatri, Toksikoloji, Ulaşım ve Trafik Güvenliği Dergilerinin editörlüğünü yapıyor. Türkiyede ilk kez düzenlenen (Ankara ve Diğer Şehirlerde – Değişik Kurumlarla) Adli Hemşirelik, DNA , Adli Antropoloji, Adli Diş Hekimliği , Yangın , Adli Bilişim , DVI- F2K kurslarının eş başkanlığını yaptı. İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri. Ölüm , Yılan ve Göz Hakkında Felsefi Araştırma ve Yazıları Var.


Yrd.Doç.Dr. Murat Volkan Dülger

İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Öğretim Üyesi
Murat Volkan Dülger, orta öğrenimi Heybeliada Deniz Lisesi ve İzmir Menemen Lisesi’nde tamamladıktan sonra, 2000 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuş, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünden “Türk Ceza Hukuku’nda Bilişim Suçları” konulu çalışması ile yüksek lisans derecesini almıştır. Dülger, aynı enstitüde yürüttüğü doktora çalışmasını 2010 yılında tamamlayarak “Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerinin Aklanmasına İlişkin Suçlar ve Yaptırımlar” konulu doktora tezi ile hukuk doktoru unvanını almıştır.


Sedat Bakıcı–Yargıtay 8.Ceza Dairesi Başkanı
17.12.1951 tarihinde Giresun’da doğmuştur. Trabzon Lisesini bitirmiş, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1973 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Isparta’da kısa dönem yedek subay olarak yapmıştır. İstanbul hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Bakıcı; sırasıyla Şanlıurfa, Yahyalı, Eskipazar Hâkimliği ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Tetkik Hâkimliği görevlerinde bulunmuştur. 02.11.2000 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Sedat Bakıcı, halen Yargıtay Onbirinci Ceza Dairesi Üyesi ve Yargıtay Yayın Kurulu Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 25.04.2011 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 8.Ceza Dairesi Başkanlığına seçilmiştir. İngilizce bilen Bakıcı, 2006 yılında Ankara Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünü bitirmiştir. “Devlet İdaresi Aleyhinde Cürümler-Açıklamalı Zimmet İrtikâp ve Rüşvet Suçları”, “Genel Adap ve Aile Düzenine Karşı Cürümler”, “TCK-CMUK-CİK”, “Ceza ve Yargılama Usulüne İlişkin Temel Kanunlar”, “Hukuk ve Yargılama Kanunları ile Gayrimenkul Mevzuatı'”, “Olaydan Kesin Hükme Kadar Ceza Yargılaması ve Ceza Kanunu Genel Hükümler”, “Gıda Maddelerine İlişkin Suçlar”, “Kolluk Mevzuatı'”, “Ceza ve Yargılama Hukuku Mevzuatı (3 cilt)'”, “Ceza Kanunu-Genel Hükümler”, “Tiotlu-İçtihatlı TCK-CMUK-CİK”, “5237 sayılı Yasa Kapsamında Ceza Hukuku Genel Hükümleri”, “5237 sayılı Yasa Kapsamında Ceza Hukuku Özel Hükümleri (4 cilt)'”, “İçtihadı Birleştirme ve Ceza Genel Kurulu Kararlarıyla TCK, CMK, CGTİK” adlı eserleri ile yayımlanmış yetmişi aşkın mesleki araştırma ve inceleme yazısı bulunmaktadır. Çeşitli yasa komisyonlarında, çalıştayda görev alan, çok sayıda ulusal ve uluslararası seminer, sempozyum ve panelde tebliğ sunan ve 1990 yılından beri Adalet Akademisi öğretim görevlisi olarak görev yapan Bakıcı, bir süre Polis Akademisinde de bu görevi sürdürmüştür. “Yargının Ana Sorunları ve Çağdaş Konumu” ile “Devletin Gençliğe Bakış Açısı Ne Olmalıdır?'” konulu yarışmalarda ödül almıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Mariye Umay Akkaya-Türk Standardları Enstitüsü
1995 yılında Ankara Fen Lisesi`nden, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden, “Bilgisayar Mühendisi”, 2003 yılında ise GYTE (Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Akıllı Kartlar konusunda Yüksek Lisans tezini yaparak, “Bilgisayar Yüksek Mühendisi” olarak mezun oldu. 2003 yılında Türk Standardları Enstitüsü’nde (TSE) göreve başladı. TSE’de sırasıyla, önce Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında yazılım geliştirici, sonrasında ise TSE Ürün Belgelendirme Merkez Başkanlığı bünyesinde “Bilişim Teknolojileri” alanlarında Belgelendirme, İnceleme Uzmanı ve Bölüm Sorumlusu olarak çalıştı, Bilişim Teknolojileri Belgelendirme Müdürlüğü görevinin ardından, “Yazılım Belgelendirme Müdürü” görevi, halen de Yazılım Test ve Belgelendirme Daire Başkan v. olarak görevine devam etmektedir. Bilişim Teknolojileri ve Siber Güvenlik Standartları ve Yazılım test ve belgelendirme konularında uzmanlaşmış olup, Uluslar arası Ortak Kriterler Geliştirme Kurulu(CCDB), Ortak Kriterler Yürütme Alt Komitesi(CCES), Ortak Kriterler Yönetim Kurulu (CCMC) toplantılarının ve NATO CAP 4 CC_CAT komitelerinin, ülkemiz adına temsilcisi olup, birçok ulusal, uluslar arası seminer ve konferansa bildiri göndermiştir.


Hacı Yusuf Karababa–Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı
1987 yılında Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü; 1988 yılında Polis Akademisi’nden Komiser Yardımcısı rütbesiyle mezun olan Daire Başkanımız sırasıyla İstanbul, Diyarbakır, Ankara İl Emniyet Müdürlükleri ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığında değişik rütbelerde görev yapmıştır. Romanya, Çin, Almanya, Filistin, Kosova, Ürdün, İtalya, İspanya, Suudi Arabistan olmak üzere 9 ülkede çeşitli inceleme ve görevlerde bulunmuştur. Meslek hayatı boyunca başarılı çalışmalarından dolayı çeşitli zamanlarda İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Valilik Makamlarınca çok sayıda taltif, takdirname ve teşekkür belgeleri ile ödüllendirilmiştir. Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Değerlendirme Kurulu Kararı ile 30.06.2011 tarihinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğü’ne terfi ederek, 24.08.2011 – 24.12.2013 tarihleri arasında Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı, 30.12.2013 – 05.08.2014 tarihleri arasında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı yapmıştır. 04.08.2014 tarihli İçişleri Bakanlığı tarafından onaylanan Kararnameyle de Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanı olarak atanmış ve 05.08.2014 tarihinde göreve başlamıştır. Daire Başkanımız evli olup dört çocuk babasıdır.


Kemal Pelit – Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanı
Sivas İli Koyulhisar İlçesinde 1964 yılında doğdu. 1989 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Marmara Üniversitesinde Kamu Hukuku alanında yüksek lisansını tamamladı. 1989-1991 yıllarında Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarı Dairesi Başkanlığı’nda, 1991-2003 yıllarında değişik rütbelerde İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde, 2001-2002 yıllarında Birleşmiş Milletler Polis Barış Gücü emrinde görev yapan Kemal PELİT, 2003-2008 yıllarında Erzurum Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü, 2008-2012 yıllarında İstanbul Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürü olarak görev yapmıştır. Meslek hayatı boyunca çok sayıda takdirname ile ödüllendirilen ve 19.12.2013 tarihinde Kriminal Dairesi Başkanı olarak atanan Sayın Kemal PELİT; evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede ingilizce bilmektedir.


Dr.Yunus Balı–Emniyet Genel Müdürlüğü-Adli Bilişim Uzmanı
Ülkemizde adli bilişim alanında bilinen isimlerden biri olan Yunus BALI, kariyerine 1999 yılında Ankara Kriminal Polis Laboratuvarlarında sistem yöneticisi olarak başladı. Delil inceleme laboratuvarında çalışan bir bilişimci olarak adli bilişim alanında da araştırmalar yürüttü. Almanya Federal Kriminal Dairesi Laboratuvarında adli bilişim eğitim aldı. Hollanda, ABD, İsveç ve İngiltere’de çeşitli adli bilişim laboratuvarında bulundu. Türkiye’deki ilk adli bilişim laboratuvarını kurulmasına katkı sağladı. Adli bilişim alanında kalite yönetimi konusunda uzmanlaştı ve UKAS (United Kingdom Accreditation Service) tarafından onaylı ISO/IEC 17025 Laboratuvar Akreditasyonu teknik denetçisidir. Adli bilişim incelemeleri alanında 1200’ü aşkın vaka tecrübesi bulunmaktadır. Çok iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Dijital Araştırmalar Semineri avoev Ticari Duyurular 0 30-04-2015 09:53
Ceza Hukuku’nun Sonu mu? (Beyin Üzerinde Araştırmalar) Gemici Hukuk ve Felsefe 8 01-10-2007 23:46
Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Boşanma Nedenleri Araştırması Admin Aile Hukuku Çalışma Grubu 0 26-01-2007 01:16


THS Sunucusu bu sayfayı 0,05096292 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.