Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Boşanma sonrası tazminatın tahsili?

Konuyu Kilitleyin
Old 08-04-2010, 15:40   #1
Konuk

 
Mutsuz Boşanma sonrası tazminatın tahsili?

eşimden boşandım mahkeme eşimin bana ellibin tl tazminat ödemesine karar verdi.ama eşim tazminatı ödemiyor sigortasız çalışıyor iş yerine ssk müfettişi gitti ama patronu burada çalışmıyor demiş(ama çalıştığını biliyorum)nasıl ispat edicem.üzerine kayıtlı bişeyde yok.sadece babası ölmüştü bir evleri var(6 kardeşler)memlekette tarlaları ve bahçeleri.veraset ilamı çıkarılmış(ortak eve ve memleketteki yerlerine) haciz yaptırabilirmiyim.
tazminatımı almak için ne yapmalıyım.yardım edin lütfen...
çok sağolun ALLAH razı olsun.
Old 08-04-2010, 16:15   #2
Levent Cirit

 
Varsayılan

Eşinizin annesi sağ değil ise babadan kalan tüm malların 1/6'sı eşinizin hakkıdır. Bu gayrimenkuller için öncelikle eşinize karşı icra takibi başlatıp daha sonra yetki alarak izale-i şuyu davası açılması gerekir.

Bu konuda bir avukattan hukuki yardım almanızı tavsiye ederim.
Old 08-04-2010, 16:46   #3
av.araf

 
Varsayılan

Sayın Katılımcı, eşinizin miras payına haciz koyma hakkınız bulunmaktadır.Haciz işlemi gerçekleştirildikten sonra söz konusu gayrimenkullerin satışı yoluna gidilecektir.Ancak uygulanması gereken işlemler ciddi hukuki bilgi ve beceri gerektireceğinden bir avukattan doğrudan destek almanız menfaatinize olacaktır.

Eşinizin sigortasız olarak çalıştığı işyerine SSK müfettişlerinin gittiğini ancak sigortası olmadığı için çalıştığını ispat edemediğinizi söylüyorsunuz.Eşinizin çalışmış olduğu işyerindeki görev ve yetkileri çerçevsince bir araştırma yapabilir ve bunları belgelendirmeyi deneyebilirsiniz.Örneğin müşteriler ile kurmuş olduğu ilişkiyi, yapmış olduğu yazışmaları, çalıştığı işyerine ait kullandığı şirket hattı ve maili varsa bu bilgileri, banka hesap kayıtları gibi birçok yol üzerinden çalışmasını ispatlayabilirsiniz.

Ekonomik durumunuz uygun değilse bulunduğunuz yer barosuna başvurarak tarafınıza ücretsiz bir avukat atanmasını talep etmenizi öneririm.
Old 08-04-2010, 17:10   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Maaş haczi için öncelikle bir icra takibi yapıp ilgili işyerine müzekkere göndermelisiniz. Olumsuz cevap gelmesi halinde sözlü olarak İİK nun 355-356-357 inci maddeleri gereği suç duyurusunda bulunacağınızı belirtin. Yine olumlu yanıt alamazsanız suç duyurusunda bulunun. Meslektaşımın belirttiği şekilde çalıştığını dava esnasında kanıtlayabilirseniz, işyeri yetkilisi ceza almaktan kaçınacağı için ödeme yapacağını sanıyorum.
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Boşanma Sonrası Mal Paylaşımı Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 4 05-12-2009 23:35
boşanma öncesi borçlar boşanma sonrası anne ve babaya yansırmı Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 01-11-2009 13:34
Boşanma öncesi kefil olma / boşanma sonrası sorumluluk Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 26-10-2009 20:26
boşanma sonrası ev eşyaları Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 23-09-2009 15:06
466 s.y. Tazminatın Tahsili carnerion Meslektaşların Soruları 4 30-03-2007 17:27


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04244494 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.