Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

yabncı uyruklu boşanma davası

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 11-04-2008, 10:24   #1
sevde

 
Varsayılan yabncı uyruklu boşanma davası

Öncelikle merhabalar benim sorum biraz uzun olmasına ramen kısaca anlatmaya çalışayım.Ben 25 yaşındayım 7 yıllık evliyim fakat resmi olarak 4 yıl oldu 3.5 yaşında da bi kızım var eşim evlendiğimiz günden bu güne kadar hiç çalışmadı ve bı yüzden aramızda sürekli geçimsizlik vardı ve ben ayrılmaya karar verdim ve aylemin yanına geldim 4 aydır ailemin yanında kalıyorum kızım da benim yanımda ve dün eve bi ihtar name gelmiş 2 ay içinde eve dönmezsem boşanma dağvası açılıcakmış ben eve dönmemeye ve boşanmaya kararlıyım. fakat benim bir sorunum da t.c vatandaşı değilim t.c. vatandaşı olmak için başvuruda bulundum fakat henüz bi netice alamadım 1 yıl oluyo ve şimdi boşanma davası sonrası bu başvurum ne olucak ve benim nasıl bi yol izlemem gerekiyo bu başvurum iptal olursa sınır dışı mı edilirim ve bişey daha benim ailem burda ve hepsi t.c vatandaşı birtek ben değilim bana yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekürler.
Old 11-04-2008, 11:04   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımsı

Eşiniz size ihtar göndererek eve dönmeniz çağrısını yapmıştır.Haklı sebep olmadan dönmediğinizde eşiniz,terk sebebine dayalı boşanma davası açabilecek ve boşanmaya karar verilecektir.

Eşinizin eve dön çağrısı samimi değil ise,eve dönmek için uygun koşullar sağlanmamış ise ihtar yasal sonuçlarını oluşturmayacaktır.

Siz de boşanmak istiyorsanız dava açabilirsiniz.

Eğer boşanmanın mali sonuçları ve çocuğun velayeti konusunda anlaşma sağlanırsa,yargılamaya bizzat katılarak boşanma kararınızı hakime söylerseniz başka bir eksikliğin bulunmaması durumunda boşanmaya karar verilecektir.

Anlaşmalı boşanma olmuyorsa eşinizin kusurunu ispat etmeniz gereken çekişmeli boşanma davası açılabilir.
Dava sırasında tedbir boşanma sonrası için yoksulluk ve iştirak nafakası,koşulları varsa maddi manevi tazminat ve diğer yasal taleplerde bulunabilirsiniz.

Vatandaşlık başvurusu evlilik ile ilişkili değildir.

Boşanmanızın vatandaşlık başvurunuza olumsuz etkide bulunacağını düşünmüyorum.
Old 12-04-2008, 11:58   #3
sevde

 
Varsayılan yabanuabancu uyruklu boşanma dünkü sorunun devamı

Anlayamadığım bir şey var t.c başvurumun konuyla alakası yok demişsiniz fakat ben t.c vatandaşlığına evliliğim sebebiyle başvuruda bulundum nolur daha ayrıntılı açıklarsanız çok sevinirim tşekürler.
Old 12-04-2008, 13:34   #4
Av.Suat Ergin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan sevde
Anlayamadığım bir şey var t.c başvurumun konuyla alakası yok demişsiniz fakat ben t.c vatandaşlığına evliliğim sebebiyle başvuruda bulundum nolur daha ayrıntılı açıklarsanız çok sevinirim tşekürler.
Sayın sevde,

Vatandaşlık konusu epeyce uzun ve değişik olasılıklar barındırmaktadır. Şu vakit itibariyle vatandaşlık başvurunuz kabul edildiyse, boşanma gerçekleşse bile vatandaşlığı kaybetmezsiniz.

Alıntı:
MADDE 5.- (Değişik: 4866 - 4.6.2003 / m.1) Bir Türk vatandaşı ile evlenme, kendiliğinden Türk vatandaşlığını bahşetmez. Ancak, bir Türk vatandaşı ile evlenme nedeniyle Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılar, en az üç yıldan beri evli olmaları, fiilen birlikte yaşamaları ve evliliğin devamı kaydıyla, yurt içinde en büyük mülki idare amirliklerine, yurt dışında ise Türk konsolosluklarına yazılı olarak başvuruda bulunabilirler. Başvuru üzerine İçişleri Bakanlığınca yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda, aranan şartları taşıdıkları anlaşılan kişiler, bu durumun tespitine ilişkin karar tarihinden itibaren Türk vatandaşlığını kazanırlar.

Sizin durumunuzla ilgili madde yukarıdadır. Koyulaştırdığım bölüme göre, fiilen birlikte yaşama ve evliliğin devamı şartı bulunmaktadır. Vatandaşlık başvurusu,boşanma davası sonuçlandıktan sonra değerlendirilirse talebiniz red olabilir.

Diğer bir olasılık ise, alıntısını yaptığım 6 ıncı maddeye göre vatandaşlığın kazanılmasıdır.

Alıntı:
A) GENEL OLARAK VATANDAŞLIĞA ALINMA

MADDE 6 - Aşağıdaki şartları taşıyan yabancılar Bakanlar Kurulu kararı ile Türk Vatandaşlığına alınabilirler.

Vatandaşlığa alınmasını istiyen kişi,

a) Kendi millî kanununa, vatansız ise Türk kanununa göre reşit olmalıdır.

b) Müracaat tarihinden geriye doğru Türkiye'de 5 yıl ikamet etmiş olmalıdır.

c) Türkiye'de yerleşmeye karar verdiğini davranışı ile teyit etmiş olmalıdır.

ç) İyi ahlâk sahibi olmalıdır.

d) Genel sağlık bakımından tehlike teşkil eden hastalığı bulunmamalıdır.

e) Yeteri kadar Türkçe konuşabilmelidir.


Sorunuzdan 5 yıl ikamet koşulunu taşıdığınız anlaşılmaktadır. Diğer koşuları da yerine getirirseniz, bu maddeye göre vatandaşlığı kazanabilirsiniz.

Ailenizin diğer fertlerinin de T.C. vatandaşlığına geçtiğini söylediğiniz için başka bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Yoksa, başka pürüzlerde sizi bekleyebilirdi...

Gördüğünüz üzere, verdiğiniz bilgiler ve olasılıklar üzerine cevap yazabilmekteyiz. Bu nedenle hak kaybına uğramamak için mutlaka bir avukattan hukuki yardım alın.

Saygılarımla
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Boşanma Davası Açılmadan Tedbir Nafakası Davası Açılabilir Mi? AVUKAT MERYEM Meslektaşların Soruları 10 20-06-2014 10:46
Mal Rejimi Tasfiye Davası Boşanma Davası İle Aynı Zamanda Açılabilir Mi? Nuray Başaran Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 11-01-2008 11:12
Yabanci Uyruklu Avukat? Adeviye Okutan Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 2 17-06-2007 14:26
yabanci uyruklu esler birtane Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 03-04-2007 11:40
Yabancı Uyruklu Bir Kadınla Evlilik murat ertok Hukuk Soruları Arşivi 3 01-03-2002 22:34


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04181910 saniyede 13 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.