Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi Hukuk eğitimi sonrası meslek seçimi ile Avukatlık veya Hakimlik/Savcılık Stajı ile ilgili konular

Anket Sonucu: avukatlık sınavının amacı nedir?
daha nitelikli avukatlar yetişmesini sağlamak 34 38,20%
avukat sayısının artışını önlemek 48 53,93%
barolar birliğine gelir sağlamak 8 8,99%
diğer nedenler 7 7,87%
Birden Fazla Seçenek İşaretlenebilen Anket. Oy Verenler: 89. Bu ankette oy kullanamazsınız. (Anket no : 39)

Avukatlık Sınavının Amacı

Yanıt
Old 04-09-2002, 17:04   #1
turev

 
Mesaj Avukatlık Sınavının Amacı

sevgili hukukçu dostlar,

daha once bu konu tartışıldı ama biraz daha tartışalım.

bu kez yapılan değişikliğin "amaçları" üzerinde biraz daha yoğunlaşmayı öneriyorum.avukatlık sınavının getirilmesinin amaçlarıyla ilgili düşüncelerinizi bekliyorum.

stajyer avukatların sosyal güvenceleriyle ilgili açtığım konuya anadolu_hukuk adlı arkadaşım dışında tepki veren olmadı.bakalım bu konuda olacak mı?

konu sansasyonel olunca olur herhalde!!!
Old 16-03-2006, 15:05   #2
amd_athlon

 
Varsayılan

Aslında bu soruya verilebilecek 2 yanıt var. Ama yanıtlar sorulan soruya göre değişiyor.
Yani Avukatlık sınavı koymanın amacı nedir? yada Avukatlık sınavı koymanın amacı ne olmalıdır?
Malesef ülkemizde genelde olanlar olması gerekenlerle ters düşmektedir.

Bence,

Birinci sorunun cevabı 1. şık olmalıdır. (Olması gereken)
İkinci sorunun cevabı malesef 2. şık gibi görülüyor.

Ben her iki şıkkıda işaretledim.
Old 21-03-2006, 14:09   #3
Emin ERKILIÇ

 
Varsayılan

avukatlık sınavı olmamalı bence...hukuk fakültesi mezunun en azından avukatlık yapabilmeli..şimdi o sınavın ne kadar sağlıklı bir seçim yapacağını nerden bilebiliriz?
sorularla kaliteli avukat seçmek bence cok anlamsız.Avukatlık sosyal bir meslek.Bir mühendisi,mimarı böyle seçebilirsiniz ama hep sosyal olması gereken avukatlar böyle seçilmemeli..tam bilmiyorum prosedürü ama madem sınav var ardından mülakat da olmalı...Bu mantaliteyle yaklaşırsak
Old 21-03-2006, 19:29   #4
akin

 
Varsayılan

yani şimdi şöyle bir şey var vermek istediğim cevap aslında daha nitelikli avukatlar olsun diye sınav koyulduğu ama kesinlikle öyle değil bence tabiki artan avukat sayısını azlatmak amaç bu sınavda şimdi ben daha öğrenciyim ve bi garantim yok saçma olan şey şuki hani bu kanun şimdi çıktı ya bu yıl hukuk fakültesine yerleşen arkadaşları etkilemeli sonuçta ben hukuku iş garantim olduğu için seçmiş olabilirm öyle değil mi?ya sanırım ülkede yine ters giden bir şeyler var ve biz yine sustuk malesef
Old 21-03-2006, 22:24   #5
Av.Ayşe

 
Neşeli

Kanaatimce avukatlık sınavı eğitim sistemimizin çarpıklığının çok açık bir göstergesidir.Gerek devlet üniversitelerinde gerek vakıf üniversitelerinde birbiri ardına hukuk fakülteleri açılmaktadır.Her yıl iş potansiyelinden çok daha fazla hukukçu yetişmektedir.Yapılması gereken bu kadar öğrenci almamak bu kadar hukuk fakültesi açmamak olması gerekirken bu yapılmayarak mezun olduktan sonra eleme yapma yoluna gidilmektedir.Bu koşullar altında mutlaka birileri elenmelidir ama bu en başta yapılmalıdır en sonda değil.Saygılarımla.
Old 21-03-2006, 22:53   #6
ELİFNUR

 
Varsayılan

avukatlık sınavını gelmesı cok iyi bir durum olacak eskıden ınsanlar hukuK fakultelerıne gırdıkten sonra soyle bır zıhnıyet tasıyorlardı: HIC BIR SEY OLAMASSAK AVUKAT OLURUZ diyorlardı iste bu fikir avukatlık sınavının getırılmesıyle ortadan kalkıcaga benzıyor
ama korktugum tek bır durum var soruları KIM yada KIMLER hazırlayacak
OSS gıbı, carpık bır sıstemın ustune dayanacaksa varsın hıc olmasın daha ıyıı
SAYGILARIMLA....!
Old 21-03-2006, 23:04   #7
Av.Ayşe

 
Neşeli

sayın elifnur hukuk eğitimi çok ağır bir eğitim hiçbirşey olamazsam avukat olurum denecek kadar basite indirgenemez.ayrıca da üniversiteye kabul edip sonra da mesleğini yapması için sınav koymak hiç de adaletli değildir.
Old 21-03-2006, 23:20   #8
ELİFNUR

 
Mutlu

Hukuk Egitimini Ben De Aliyorum Ne Kadar Zorlayici Oldugunu Biliyorum Ama Siz De Etrafiniz Da Sadece İsmİnİn Basinda Avukat Yazmasinin Disinda Hic Bir Ise Yaramayan İnsanlar Gormuyor Musunuz Iste Avukatlik Sinavi Boyle Bireylerin İsmİnden Bİraz Azaltma Yapacak Dİye Dusunuyorum (zaten O İnsanlar Bu Eksikligin Farkinda Bile Olmayacak)
Saygilarimla
Old 22-03-2006, 14:50   #9
legal2003

 
Varsayılan

merhaba arkadaşlar bende öğrenciyim.ben ilk başta sınav olmasına karşıyım ancak ülkemizde üstüste hukuk fakültesinin açılması avukatlık mesleğinin kalitesini düşürmekte.eğer bu sınav eğitimsiz olan avukat adaylarını eleyen bir yapıda olacaksa ben sonuna kadar bu sınavın yapılması taraftarıyım ki zaten benide etkileyecek bir durum.
Old 23-03-2006, 13:19   #11
şirin doğan

 
Varsayılan

bece bu avukatlık sınavı türkiyenin eğitim sisitemindeki çarpıklığın götergesi. demek ki eğitim sistemimizin kendine güveni yok. hukuk fakültesine girmeyi başarabilmiş bi insanda belli bir zeka seviyesine sahiptir.bu yüzden avukatlık sınavı anlamsız.ki zaten bence hiç kimse hiç bişe olamazsam avukat olurum mantığıyla 4 sene yormaz kendini. okuyanlar bilir.
bide şu açıdan bakalım; o sınav sorularını kim nasıl hazırlıcak? neye göre hazırlanacak?konular hangılerı olacak?
çok adaletsiz bence...
Old 23-03-2006, 13:42   #12
zeynep deniz alıcı

 
Varsayılan özel üniversite de ders verenler kim?

Bence avukatlık sınavının yapılmasına neden olan tek konu özel üniversitelerde yetişen niteliksiz öğrenciler. Ama bu onlarında suçu değil.Çünkü aynı hocalardan aynı dersi alıyoruz fakat aynı sayfa sayısında okumuyoruz.özel üniversite öğrencilerinin 15 sayfayla hazırlandıkları ceza usulü sınavına biz 3 kitaptan hazırlanıyoruz.Peki o 15 sayfa notu onların eline tutuşturan kim?tabiki para karşılığı ders anlatan bizim hocalarımız ve aynı zamanda onların hocaları.peki bizmiyiz o hocaların öğrencileri yoksa özel üniversite öğrencilerimi o hocaların öğrencileri?
Old 23-03-2006, 13:49   #13
amd_athlon

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan zeynep deniz alıcı
Bence avukatlık sınavının yapılmasına neden olan tek konu özel üniversitelerde yetişen niteliksiz öğrenciler. Ama bu onlarında suçu değil.Çünkü aynı hocalardan aynı dersi alıyoruz fakat aynı sayfa sayısında okumuyoruz.özel üniversite öğrencilerinin 15 sayfayla hazırlandıkları ceza usulü sınavına biz 3 kitaptan hazırlanıyoruz.Peki o 15 sayfa notu onların eline tutuşturan kim?tabiki para karşılığı ders anlatan bizim hocalarımız ve aynı zamanda onların hocaları.peki bizmiyiz o hocaların öğrencileri yoksa özel üniversite öğrencilerimi o hocaların öğrencileri?

Acaba hangi özel üniversitelerden bahsettiğinizi öğrenebilirmiyim ?
Old 23-03-2006, 14:13   #15
amd_athlon

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan zeynep deniz alıcı
bütün özel üniversitelerden bahsediyorum.

Ben bütün özel üniversitelere gidip araştırma yapmadım. Ancak kendi okuduğum üniversitede Ceza Usul Hukuku dersi sınavına Kitap + 140 sayfa kadar bir nottan çalıştım. Bu dersi vizede çok düşük not almama rağmen finalde vermeyi başardım. Fakat bir çok arkadaşım bu dersi ilk seferde geçemediler. Bu durum sırf bu ders için değil diğer dersler içinde böyleydi.

Eğer aşağıdaki linke tıklayıp bu konu ile ilgili tartışma ve görüşlerinizi bu bölüme taşırsanız daha uygun bir tartışma ortamı yaratacağımız kanaatindeyim.
http://www.turkhukuksitesi.com/showt...ed=1#post18687

Saygılar.
Old 23-03-2006, 14:39   #16
zeynep deniz alıcı

 
Varsayılan

öncelikle teşekkür ediyorum yanıtınız için.
Sizin okuduğunuz özel üniversite hangisi bilmiyorum ancak ben istanbul ticaret üniversitesi , bahçeşehir üniversitesi ve kıbrıstaki üniversitelerindeki arkadaşlarımdan bildiğim kadarıyla böyle bir yorum yaptım.Gerçi üniversiteler arası farkı bir yana bıraksak kendi üniversitemde(istanbul üniversitesi)sınıflar arasında bile bu eşitsizliğe tanık olmaktayım.Bu demek değildir ki bende 15 sayfadan sınav olmak istiyorum.Ben herkesin eşit şartlara tabi tutulmasını istiyorum.Ayrıca hepimiz biliyoruz ki özel üniversitelerde hukuk okuyup bitiren öğrencilerin öncelikli tercihleri avukatlıktır.Avukat olmak için bir sınava tabi tutulmanız gerekmiyor çünkü(eskiden).Ama sizde farketmişsinizdir hakim yada savcı olmak için uğraşanlar hep devlet üniversiteleri öğrencileri çünkü onların babalarının holdingleri yok ve çevreleri avukatlığa elverişli değil.Belki biraz açık konuşuyorum ama somut ve gerçek örnekler vermek istiyorum.Avukat olmak için de sınav yapılmasını destekliyorum bu en azından nitelikli olmayı ve hak edeni hak ettiği yerde bulundurmayı amaçlayabilir.Tabi sınavın içeriği ve kim tarafından yapılacağıda önemlidir.ama ben her halukarda eleme sisteminin çok olmasada yarar sağlayacağına inanmaktayım. teşekürler...
Old 23-03-2006, 18:56   #17
Emin ERKILIÇ

 
Varsayılan

Liseden mezun olur olmaz öğrenciyi milyonlarca öğrenci arasından seçip üniversiteye yerleştir.Sonra zaten binbir zorlukla(sosyal,ekonomik vs.)üniversiteyi bitirmeyi başarmış öğrenciyi binlerce meslektaşı arasından seç sonra bu kişilerden mesleklerini başarılı bir şekilde icra etmesini bekle.Madem üniversitelerin var bari o üniversiteye yine senin koyduğun kurallara göre yerleşmiş öğrencilere güven verdiğin diplomaya güven...Güvenemiyorsan gerekli elemeyi üniversiteye yerleşmeden önce yap.Mesela de ki:"Bu öğrenci hukuk mezunu olabilir ancak iyi bir hukukçu olamaz,adalete hükmedemez,hukuk kitap okumakla öğrenilmez"
SAYGILAR
Old 24-03-2006, 14:25   #18
şirin doğan

 
Varsayılan

yok öle bişey ya!!! sen o kadar çalış öss ye ,kafa patlat, sıkıntısnı stresını yaşa,zor da olsa kazan güzel bi fakulteyı. fakultede hukuk fakultesı olsun. sıkıntıların gene devam etsın. paraydı,alttan kalan derslerdı...vb. bunlara ragmen bıtır. tam avukat oldum de. o da ne dur orda daha sınava gıreceksin. kazanırsan olursun avukat.
ya artık sey dıye dusunuorum; sınavı kazanırsan BELKİ diyecekler.
ee bundan ne anlar insan: bız sıze egıtım verdık ama guvanmıyoruz kendımıze, sızı bıraz daha sınamamız lazım.şimdilik bunun adı avukatlık sınavı daha sonra ne olur bılmeyız...
bızler oyuncak degılız kı... sınava sok cıkar.
once ortaokul sınavları,lıse sınavları, oss sımdı ogretmenlere kpss, hukukçulara avukatlık sınavı.


ben bu adaletsızlık olayına fazla taktım kafamı.. kısaca ve gene soledıgım gıbı sınav gereksız...
ama olmazki boylede yapılmazki...
SAYGILARIMLA...
Old 27-03-2006, 02:20   #19
DMKY

 
Varsayılan

Gelismis ulkelerin hemen hemen hepsinde Hukuk Fakultesi mezunlari, Avukat olmak icin sinava girerler. Almanya`da bu sinav iki tanedir. Ilk once Avukatlik staji icin sinava girersiniz, ikinci olarak da staj bitikten sonra. Almanya`da hukuk fakultelerindeki egitim cok kaliteli oldugu icin, basari orani %90`nin uzerindedir. Bu kadar yuksek bir basari oranina ragmen, bu sinav yapilir. Turkiye`de bu sinav bu sekilde yapilsa, bence basari orani % 30`u gecmez.
Old 29-03-2006, 21:31   #20
agebeloglu

 
Varsayılan

Merhaba aradaşlar.Öncelikle bu güzel tartışma için turev e teşekkürler. Önce avukatlık sınavından başlayalım.Bence bu sınava herkesten önce -sınava girecek arkadaşlardan da önce- hocaların bu sınava karşı çıkması gerekirdi.Burada sınav olan öğrencilermidir yoksa hocalar mıdır?.Çıkıp bir prof.' Siz bizim yaptığımız eğitime güvenmiyormusunuzda böyle bir sınava bizi tabi tutuyorsunuz demedi'. Yada ben duymadım.Madem kaliteli avukat istiyorsunuz bunun gereğini okuldayken yapın.Gerekli eleme orada yapılabilir.
İkinci konu da özel üniversiteler.Özel üniversitede okumak ve parasıyla okumak bunlar birbirine karıştırılmamalıdır.
Old 06-04-2006, 13:06   #21
olcar

 
Mutsuz

Düşüncelerini dile getiren herkesin haklı olduğu noktalar var.Ama benim yürekten katıldığım nokta yanlışlıkları yanlışlıklarla düzeltmeye çalışmanın asıl sorunu oluşturmasıdır................
Old 11-04-2006, 20:54   #22
A_Ü_H_F

 
Varsayılan

arkadaşlar.sözüme türk hukukunun duayenlerinden Ejder YILMAz'ın sözleriytel başlıyorum.avukatlık sınavının hakimlik savcılık sınavı gibi % 2-3 lük bir kesimin sınavı kazanabileceğini belirtiyor.arkadaşlar bu sınavda bence amaç kaliteli avukatların meydanda olması.kendine güvenen,hukuk benim işim diyen bu sınavı bence çok rahat kazanır.neden 355 puanla Ankara Hukuk'a girenle,298 puanla paralı okulda okuyan eşit diplomaya sahip olsun ki.hukukçuysak eşitliği savunmalıyız.arkadaşlar ben şu an 3.sınıftayım.benim yurdumda vakıf üniversitelerinde okuyan arkadaşlarda var.ama okumuyorlar.yani şekli anlamda okuyorlar ama maddi anlamda okumuyorlar.vakıf üniversitelerinde de okuyan değerli arkadaşlarımız var.ama bu sınava itiraz etmek bu sınavdan korkmak demek bence.ayrıca yukarıda da belirtildiği gibi bir çok avrupa ülkesinde de sınavlı sistem mevcut.inşallah hep beraber bu sınavı(tabii ki avukat olmak iateyenler) geçeriz arkadaşlar.
Old 11-04-2006, 23:23   #23
Cest la vie

 
Varsayılan

Alıntı:
kendine güvenen,hukuk benim işim diyen bu sınavı bence çok rahat kazanır.neden 355 puanla Ankara Hukuk'a girenle,298 puanla paralı okulda okuyan eşit diplomaya sahip olsun ki.

Sınav sonuçlarını görmeden büyük konuşmayın derim. Tek kriteriniz ÖSS ise, evet bence de sınav sonuçlarını bekleyin.
Bu açıdan kimsenin sınava itirazı olduğunu zannetmiyorum.
Ayrıca hakimlik-savcılık sınavını %2-3lük bir oranın kazanmasının nedeni kalitesizlik değil lütfen objektif bakalım. Herşeyden önce açılan kontenjan ne kadar ve yazılı sınavda 70 puanı geçenlerin yüzde kaçı bu kontenjan içerisine girebiliyor? Ayrıca her mezun hukukçu mutlak surette bu sınava giriyor mu?Sorular tüm hukuk fakülteleri tarafından ortaklaşa mı hazırlanıyor ve bu sınava girenlerin hepsi eşit konumda mı giriyor? Bu soruların cevabını yazmak zorunda değilsiniz, sadece beyin jimnastiği yapmak istedim.
Lütfen artık iyi hukukçu olabilmede "kişisel gelişim+çaba"nın etkisini yadsımayalım. Bir kimsenin X fakültede okuması değildir onu öne geçiren,herşeyden önce içerik önemlidir. Bu yüzden avukatlık sınavının yerindeliği hakkındaki fikrinize bir özel hukuk fakültesi mezunu olarak katılıyorum.
Sevgilerimle
Old 12-04-2006, 20:25   #24
A_Ü_H_F

 
Varsayılan

sayın güneyli,sözlerimi umarım yanlış ve içinde art niyet barındıran kelimeler topluluğu olarak algılamamışınızdır.şunu belirtmek isterim.hakimlik savcılık sınavında 400 kişilik kontenjan ayrıldı.(geçen sene).bildiğim kadarıyla sadece300 küsürlük bir kimse bu kontenjana dahil oldu.yani kontenjanda açık kaldı.eğer hangi üniversitelerin ne kadar kazandırdığını öğrenmek isterseniz, ankara üniversitesi hukuk fakültesi'nin web sayfasına bakabilirsiniz.2005 2.döneminde tüm türkiye'de tüm özel üniversitelerden sadece 1 kişinin idari hakimlik sınavını kazandığını biliyor muydunuz?şu konuda sizi gerçekten çok destekliyorum:kişisel çaba en belirleyici etken.ama şu var.bir özel üniversitenin o kadar kaliteli hocası varsa neden başarısı düşük oluyor?ben orda okuyan arkadaşlarımın zeka yönünden bir eksiğinin olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.sadece sizin de dediğiniz gibi kişisel çaba ve özveri yok bence.bu yüzden başarısız.ben kendime açıkcası güveniyorum.neden güvenmeyim ki?çalışıyorum,çabalıyorum.çoğu devlet üniversitesinde olan arkadaşlarım gibi.eğer sizde çaba gösteriyorsanız ve kaliteli hocalarınız varsa sizin yolunuz benimkinden daha da çok açık.sizin görüşlerinize ve size saygı duyuyorum.aynı noktada olduğumuza inanıyorum.hukuk da her şeyin istisnası olduğu gibi eğitim hayatında da istisnalar vardır tabii ki.ayrıca hangi okulda okuyorsunuz?teşekkür ederim
Old 12-04-2006, 21:09   #25
ersa44

 
Varsayılan

bana göre avukatlık sınavının amacı hukuk eğitimini yeteri kadar alamamış kişilerin tabir caisse üniversiteyi boş geçiren arkadaşların avukat olmaması için getirilmiş yerinde bir uygulamadır. bundan sonraki öğrencileri daha çok çalışmaya teşviktir.
Old 13-04-2006, 15:34   #26
ali özgilik

 
Varsayılan

merhaba arkadaslar.avukatlık sınavının asıl amacı kalıteyi artırmak hukuk misyonunu daha alamamış kişileri elemek olmalıdır. fakat bunun tek yolu bu olmamalı asıl olan turk yargı sisteminin bağımsız olması ve kalıtesini artırmasıdır.yoksa istediğiniz kadar sınava girelim değişen bir şey olmaz...
Old 13-04-2006, 15:35   #27
Emin ERKILIÇ

 
Varsayılan

hukuk eğitimini tamamlayabilmiş bir hukuk öğrencisinin üniversiteyi boş geçirmiş olabileceğini mantıklı bulmuyorum açıkçası.Eğer hukuk fakültelerinden yeterli eğitimi alamadan mezun olanlar varsa bu sorun avukatlık sınavı getirerek değil hukuk eğitimine yenilikler ve düzenlemeler getirerek de aşılabilir....
Old 13-04-2006, 16:09   #28
seam

 
Varsayılan avukatlık sınavına dair

herkese merhaba,
Sınavın uygulanması grekliliğine inananlardanım ve"hiç olmazsa avukatlık yapabilirim"bakışı savunmanın toplumda edindiği yerle örtüşüyor.Sorun elbetteki ülkemizdeki plansız ve programsız "her ile bir üniversite mantığından kaynaklanıyor".ben fakülteye girdiğimde toplam 7 tane hukuk fakültesi vardı buna rağmen nitelikli hocalar ist.,ankara,ve izmir'de toplanmıştı.Doğru bölüme girmek fakülteyi bitirmek diğer bölümlerden zor ve sıkı çalışma gerektiriyor.-Ben izmir'in bahar aylarının güzellğini fakülteyi bitirince anlamıştım -
Bildiğim bir şey de Avrupa ülkelerinin bir çoğunda sınav sisteminin olduğudur.Almanya da fakülteyi bitiren kuzenim staja başlamak için sınava girdi ve staj süresince 8 sınava daha gireceğini en son sınavı başarmalarıyla hakim,savcı veya avukat olabilecekleri.
Sanırım bu eğitim ,dünyanın her yerinde zor ama bizim ülkemizdeki gibi yapılan sınavla adı vakıf üniversiteleri olan -bence param var kapasitem olsa ne yazar üniversiteleri-yerler olduğunu sanmıyorum.-Amerikada hukuk fakültesi eğitimi için önce 4 yıllık bir lisans programını bitirmeniz gerekiyor.-
Ortada yetişmiş öğretim görevlisi sayısı bu denli azken verilen eğitimin ne kadar kaliteli olacağını bilmiyorum.
Bu sınav yapılmalı mesleğin kalitesi her geçen gün düşerken -mezun olduğunuzda şaşırarak izleyeceksiniz hakimin ,savcının karşısında ezilen arkadaşları-bir eleme olmalı.
Ayrıca herkes bu fakültelere girerken bu sınavın-mayıs 2001 tarihinden sonra girenleri kapsayacağı biliniyordu-yapılacağı belliydi.Kökleşmiş devlet üniversitelerinde okuyanların zorlanacağını sanmıyorum-naçizane fikrimdir beni utandırmayın sakın arkadaşlar-.Hepinize başarılar diliyorum
Old 26-04-2006, 13:00   #29
obaykan

 
Varsayılan

gelişmiş ülkelerin çoğunda yada hepsinde demek daha doğru olur avukatlık sınavı bulunmakta.bir stajyer avukat olarak bu sınavı destekliyorum.mantar gibi türeyen ve yetersiz eğitim veren sisteme karşı bir otokontrol mekanizması olması bakımından yararlı görüyorum.hukuk fakültesini bitirmekle avukat olunduğu düşüncesi toplulumuzda yaygın bır kanaat oluşturmuştur.hatta hukuk fakültesi denmezde avukatlık mı okuyorsun denir.

her avukat hukukçu olabilir ama her hukukçu avukat olamaz mantığının bu sınavla ortaya çıkarıldığını düşünüyorum.ama sınavın şekli ve tarihine ilişkin eleştirilerim elbetteki vardır o ayrı bir konudur.iyi günler
Old 21-06-2006, 09:25   #30
prag

 
Varsayılan

sorun özel üniversite- devlet üniversitesi, kaliteli hukuk fakültesi- kalitesiz hukuk fakültesi sorunu değildir. nitelikli hukukçu sorunudur. Bugün hukuk fakültesinde öğrenim görmek isteyen bir öğrenci veya öğrenim gören bir hukukçu adayı hakim savcı olmak için sınava gireceğini biliyorsa avukat olmak içinde sınava tabi tutulacağını bilecektir. Artık günümüzün ülke şartları devlet memuru olmak için sınavı gerektiriyorsa çok önemli olduğuna inanarak icra etmeye çalıştığım avukalık mesleği içinde sınav gereklidir. bu aynı zamanda avukatlık mesleğinin onuru içinde gereklidir. bu sınav birlikte yaşayıp göreceğiz avukatlığa bakış açısını da temelinden değiştirecektir.Hiçbişey olamazsam avukat olurum anlayışı benim gibi avukat olmak için hukuk fakültesini kazanıp öğrenim görenlere haksızlık saygısızlıktır.hukukçu olmak kendine emek vermeyi, sürekli gelişmeyi gerektirir. Sınav bunu ölçebilirmi şimdilik bilemiyorum ama yararlı olacağından en küçük bir şüphem yok.
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Avukatlık Sınavının İptali Buse Hukuk Sohbetleri 23 04-03-2016 14:15
sizce avukatlık sınavının kaldırılmasının etkileri nasıl olacak? bozoli Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 80 19-08-2007 23:31
avukatlık sınavının kaldırılması için yapılacak görüşmede destekleriniz bekleniyor... ibrahimkovanci Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 1 25-11-2006 22:34
Avukatlık Sınavının Kaldırılması ile ilgili Kanun Teklifi ISIL YILMAZ Hukuk Stajı ve Meslek Seçimi 27 17-11-2006 13:51
İnterneti Amacı Dışında Kullanmak turev Site Lokali 2 06-02-2003 10:30


THS Sunucusu bu sayfayı 0,07476902 saniyede 14 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.