Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Yabancı Anne, Evlilik Dışında Doğan Çocuk, Şiddet İçeren İlişki

Konuyu Kilitleyin
Old 14-04-2019, 16:00   #1
Konuk

 
Varsayılan Yabancı Anne, Evlilik Dışında Doğan Çocuk, Şiddet İçeren İlişki

Merhaba, kendi adıma yazıyorum.
Yabancıyim, türk erkek arkadaşımla 3 sene önce Türkiye'ye geldik. Her türlü şiddet gördüm: tokat attı, psikolojik şiddet, hakaret, küfür, bağırma, tehdit.
hamileyken kendi ülkeme döndüm, 3 ay sonra erkek arkadaşım geldi. Bebek yurtdışında doğdu, erkek arkadaş ailemle anlaşmadi, üvey babamdan şiddet gordu, ondan sonra Türkiye'ye donmemiz için herşey yaptı. Bana ve aileme tehdit etti, ben ayrılmak istedigimi söyledim, o gitmedi, ve kendini öldürmek ile şantaj yaptı (Türkiye'ye dönmek için). Türkiye'ye donduk, oğlumuz iki vatandaşlık var, çocuğun türk ve yabancı kimlikte anne ve baba adı var.
Ben ayrılmak istediğimde, kabul etmiyor, bebeği alıp, "git, bebeğe bırak" diyor. Şuanda bebeğimizin tüm evrakları ve kimlikleri sakladı.

Sorularim şunlardır:

- Kendi ulkemi bebegimle dönebilir miyim?

- Bebeği tam velayeti kimindir?

- Tam velayeti çocuğuyla Türkiye'den çıkma hakkı verir mi?

- Bekar ve yabancı anne olarak haklarım nedir?

- Gidecek yerim yok, nereye gidebilirim?

- Bebeğimi evde bırakıp,kaçsam, tekrar onu almak mümkün mü?
Old 17-04-2019, 10:53   #2
Av.Habibe YILMAZ KAYAR

 
Varsayılan

Sn.Katılımcı,

1-Elbette dilediğiniz zaman ülkenize dönebilirsiniz.

2-Evlilik dışı doğan çocuğun velayeti yasa gereği annededir.

3-Bebeği yurtdışına çıkartmak için babasından onay almak zorunda değilsiniz.

4-Bebeğiniz ile babası arasında tanıma yolu ile soybağı kurulmuş ise çocuk için nafaka davası açabilirsiniz.

5-Özgürlüğün kısıtlanması veya ortadan kaldırılması şiddettir. En yakın Aile Mahkemesine başvurarak şiddetin önlenmesi için 6284 sayılı kanun gereğince karar verilmesini isteyebilirsiniz.

Bu kanunun 5/1- maddesi gereği hakaret tehdit aşağılama gibi şiddet olarak tanımlanan eylemelrin yasaklanması,şiddet uygulayanın uzaklaştırılması,konutun tahsisi,iletişim vasıtaları ile rahatsız etmenin yasaklanması vb gibi önleyici karar çok kısa sürede verilebilir.

Yine aynı kanunun 7/7 maddesi gereğince kişisel eşya ve belgelerinin kolluk marifetiyle teslimine karar verilmesini de isteyebilirsiniz. Böylece bebeğin pasaportu ve kimlik evraklarının size teslimini sağlayabilirsiniz.

Gidecek yeriniz yoksa sığınma evine yerleştirilmeyi isteyebilirsiniz.

Önleyici karara uyulmaz ise ihlal durumunda şikayetiniz üzerine üç günden 10 güne kadar zorlama hapsi kararı verilebilir.

6-Bebeğinizi bırakarak gitmeniz daha sonra velayeti almanızı önemli ölçüde zorlaştıracaktır. Bu nedenle çözümü bebeğinizi yanınızdan ayırmayacak şekilde planlamanız yararınızadır.

7-Tüm hukuksal süreç için bir avukattan doğrudan destek almanızı,mali durumunuz elverişli değilse baro adli yardım servisine başvurmanızı öneriyoruz.
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
Evlilik birliği dışında doğan ama tanınan çocuk - nafaka - maddi manevi tazminat sincap Meslektaşların Soruları 2 28-10-2013 17:01
evlilik dışı ilişki ve çocuk Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 3 28-06-2013 10:33
ikinci evlilik ve evlilik dışı doğan çocuk Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 3 30-11-2011 15:53
Anne Evlİ İken BaŞka Erkekten DoĞan Çocuk furugferruhzad Meslektaşların Soruları 4 24-02-2011 00:35
Evlilik dışında doğan çoçuk ve soyadı Av.Tevfik TATAR Meslektaşların Soruları 4 04-01-2008 10:20


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04456997 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.