Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi (HASDEM) Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi (HASDEM), THS Hasta Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece hasta haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [HASDEM Portalı]

Fizik tedavi

Yanıt
Old 05-07-2015, 18:48   #1
Konuk

 
Varsayılan Fizik tedavi

Merhaba,
Beyinde 2 pıhtı oluşumuyla birlikte şeker komasına girmiş dayımı ambulans çağırarak devlet hastanesine kaldırdık. Devlet hastanesi ilk müdahaleyi yaptı fakat yeterli imkanları olmadığı için dayımı özel bir hastanede sevk ettiler. Ücreti bu durumda SGK karşılıyormuş. Özel hastanenin yoğun bakımında tedavisine başlanan dayım pıhtı sebebiyle yarı felç geçirdi. Fizik tedavi olması gerektiği söylendi. Bizden ücret talep edildi. Ödeyemeyeceğimizi söyleyince hastamızı hastaneden çıkardılar.Eve getirmek zorunda kaldık. .Yatağa bağlı hastamızı acilen devlete bağlı fizik tedavi merkezine yatırmamız gerekiyor. Bahçelievler de böyle bir yer mevcut fakat yer yok deniliyor. Ne yapmamız lazım? İzleyebileceğimiz bir yol varmı? Yardımınız için şimdiden teşekkürler..
Old 06-07-2015, 11:17   #2
Dr.DOGRAMACI

 
Varsayılan

Merhaba Sn Konuk,

Öncelikle geçmiş olsun.

Sağlık hizmeti sunumu uygulamasında özel ve kamu arasında ne yazık ki farklılıklar bulunmakta.
Ücret konusu bu farklılıkların temel nedenini oluşturmakta.
Özel sağlık kurum ve kuruluşları (yoğun bakım gibi) belirli durumlar dışında ekstra ücret aldıklarından dolayı bir takım hizmetleri ön plana çıkarabilmekteler.
Ancak nihayetinde kamu sağlık kuruluşları da en azından temel sağlık gereksinimine yönelik hizmet vermekle yükümlüdürler.
Bu yükümlülük acil hallerde hastanın uygun yere sevkini de kapsarken acil olmayan hallerde mevcut imkanlar ile sınırlıdır.

Hastanızın acil durumu ortadan kalktığından ancak başvurduğunuz sağlık kurum ve kuruluşunun imkan ve şartları dahilinde yararlanabilirsiniz.
Ancak bunun dışında hasta hakları birimi ile görüşmenizi, hastanıza engelli raporu almanızı ve hastanede yatışı mümkün olmuyorsa evde bakım hizmetleri ile irtibata geçmenizi öneririm.
Günümüzde kamu/özel (hastane, belediye gibi) birçok evde bakım hizmeti sunucusu olup özellikle rehabilitasyon ihtiyacını karşılamaktadırlar.
Kanımca öncelikle evde bakım hizmetleri ile görüşmeniz uygun olacaktır.

Saygılarımla...
Yanıt


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 
Konu Araçları Konu İçinde Arama
Konu İçinde Arama:

Detaylı Arama
Konuyu Değerlendirin
Konuyu Değerlendirin:

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
fizik tedavi merkezi randevu servisinde çalışan personel Konuk Hasta Hakları Hukuki Destek Merkezi (HASDEM) 1 18-01-2012 03:04
Tedavi Gideri Av.İsa UYSAL Meslektaşların Soruları 1 18-10-2011 10:21
Adli Tıp Fizik İhtisas Dairesi raporu ile İmzanın tespit edilememesi AVUKAT AYŞE Meslektaşların Soruları 1 29-12-2009 20:41
Bu Soru Kopenhagen'daki Bir Üniversitenin, fizik sınavında sorulmuştur av_aykut Site Lokali 0 17-10-2007 23:31


THS Sunucusu bu sayfayı 0,03710508 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.