Ana Sayfa
Kavram Arama : THS Google   |   Forum İçi Arama  

Üye İsmi
Şifre

Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM), THS Kadın Hakları Çalışma Grubu projesidir. Bu foruma siteye üye olmadan soru gönderilebilir ancak forum sadece kadın haklarına ilişkin konulara açık olup, diğer hukuki soru ve sorunlar alanda yayınlanmaz. [Kahdem Portalı]

Babama dava açmak istiyorum.

Konuyu Kilitleyin
Konuyu Değerlendirin Konu İçinde Arama Konu Araçları  
Old 18-02-2014, 20:10   #1
Konuk

 
İnceleme Babama dava açmak istiyorum.

merhabalar, ben şuan 19 yaşındayım . benim haricimde 2 kardeşim daha var onlar 16 yaşından küçükler (biri kız biri erkek) ve annem babam ayrılalı 8 sene oldu bu 8 sene içerisinde babamdan ne maddi ne manevi bir destek gördük(nafakamızda ödemiyor 8 senedir bir kere bile ) 8 senedir hiç görmedik kendisini ve özellikle erkek kardeşim bu durumdan psikolojik olarak çok etkilendi ve okul rehberlikçisi psikologa yönlendirdi
ben hem bu almadığımız nafakalar hem de etkilendiğimiz bu manevi yönden dolayı babama dava açmak istiyorum annem tarafından nafaka için yollanan tüm tebligatlar geri dönüp sonuçsuz kalıyor acaba ben bu sebeplerden ötürü ne tür bir dava açabilirim ? ne yapabilirim ? benim açtıgım davalardan kesin olarak alabilecegim bir sonuç var mıdır? şu an üniversite öğrencisiyim avukata para ödeyecek hiç bir maddi gücüm yok ne yapabilirim ?
Old 19-02-2014, 09:42   #2
üye7160

 
Varsayılan

Sayın Konuk,adınıza nafaka hükmedilmiş ise 18 yaşına girdiğiniz gün kendiliğinden ortadan kalkar.Ancak kardeşleriniz için nafaka devam etmektedir ve birikmiş nafakalarınızı tahsil edebilirsiniz.

Kendi adınıza ise öğreniminiz devam ettiği için nafaka davası açabilirsiniz.Yargıtay öğrenimi devam eden çocukların ebeveynlerinden yardım nafakası alabileceğine hükmetmiştir.

Nafaka alacağını icra takibine koymuş iseniz,ve dosyadan gönderilen icra emrini tebliğ edememiş iseniz,babanızın Mernis sisteminde kayıtlı olan adresine muhtara tebliğ yapılmak sureti ile dosyayı kesinleştirebilirsiniz.Mernis kaydı yok ise bilinen son resmi adresine,örneğin boşanma ilamında yer alan adrese Tebligat Kanunu 35.Maddeye göre tebliğ yapabilirsiniz.

Dosyayı kesinleştirmeniz ile birlikte ödenmeyen nafakalar için İcra Ceza Mahkemesine şikayette bulunabilir ve babanız için hapis kararı çıkartabilirsiniz.

Ancak tüm bunların bir avukat yardımı ile yapılması yararınızadır.Maddi imkanlarınız yeterli değil ise bulunduğunuz ilin Barosuna adli yardım için başvurabilirsiniz.
Konuyu Kilitleyin


Şu anda Bu Konuyu Okuyan Ziyaretçiler : 1 (0 Site Üyesi ve 1 konuk)
 

 
Forum Listesi

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıt Son Mesaj
babama nafaka davası açmak istiyorum.. Konuk esra Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 2 22-05-2012 20:12
boşanmak istiyorum, karşılıklı dava açmak boşanma süresini kısaltır mı? Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 18-01-2012 20:06
psikolojik sorunlarımın olduğunu belirten eşime dava açmak istiyorum. kalbi kırık Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 21-11-2011 13:20
Anlaşmalı boşanmadan sonra dava açmak istiyorum. Konuk Kadınlara Hukuki Destek Merkezi (KAHDEM) 1 18-04-2011 10:10


THS Sunucusu bu sayfayı 0,04393196 saniyede 15 sorgu ile oluşturdu.

Türk Hukuk Sitesi (1997 - 2016) © Sitenin Tüm Hakları Saklıdır. Kurallar, yararlanma şartları, site sözleşmesi ve çekinceler için buraya tıklayınız. Site içeriği izinsiz başka site ya da medyalarda yayınlanamaz. Türk Hukuk Sitesi, ağır çalışma şartları içinde büyük bir mesleki mücadele veren ve en zor koşullar altında dahi "Adalet" savaşından yılmayan Türk Hukukçuları ile Hukukun üstünlüğü ilkesine inanan tüm Hukukseverlere adanmıştır. Sitemiz ticari kaygılardan uzak, ücretsiz bir sitedir ve her meslekten hukukçular tarafından hazırlanmakta ve yönetilmektedir.