Mesajı Okuyun
Old 26-06-2007, 18:28   #3
Av. Muzaffer ERDOĞAN

 
Varsayılan Avukatlar Aİdat Ödemİyor

Burada tartışılması gereken sorunlar "ARTIK TÜRKİYEDE HERKESİN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMASI" ve "HER İLE BİR ÜNİVERSİTE AÇILMASI"

öEDYECEK GÜCÜ OLAN AVUKATLARIN DA BİR ŞEY OLMAZ DİYE ÖDEMEMESİ.

1. sorun bir çok meslaktaşımızın zor durumda kalmasının nedenidir. 80'e kadar 3 hukuk fakültesi vardı. Bu hukuk fakültelerinin çocuğu olarak, hakim açığı gerekçesi ile bir çok fakülte açıldı. 60 yılda açılan 3 hukuk fakültesinden 20 yılda açılan 50 civarında hukuk fakültesine öğretim üyesi yetiştirilmesi ve yeterince eğitim verilmEsi olanaksızdır. İnsanları hukuk fakültesinden mezun ediyorsunuz ve yaptığınız sınav sonucu sen hakim olamazsın diyorsunuz. Hakim değilsem niye mezun ettin? Niye hala hakim açığı var diye fakülte açıyorsun? Bu insanlar ne yapacaklar. Sana "TÜRKİYEDE HERKES ÜNİVERSİTE MEZUNU" demek ne kazandıracak, BU ÜNİVERSİTE MEZUNLARINA NE KAYBETTİRECEK.

Bu şu veya bu hükümete ilişkin bir sorun değil. Yanılmıyorsam bu düşünce 76 larda ortaya çıktı (öncelikle mühendislik fakülteleri ile) sonra giderek gelişti. Bu süreç içinde yer alan her hükümetin bundan sorumluluğu var. Böyle gidersek bir kaç yıla kadar tuvalet bekçilerimiz, yankesicilerimiz, hırsızlarımız, vinç operatörlerimiz, kamyon şöförlerimiz üniversite veya mezunu yüksekokul mezunu olacak. Ne mutlu bize. Çok aydın bir ulus olacağız.

2. sorun ise bir sorumsuzluk örneğidir. Meslek örgütlerinin aidatlarla yaşadığı unutulmamalıdır. Burada "yeterince zenginler" diye bir savunma, bir düşünce getirilemez/savunulamaz

acil işim çıktı sonra devam
saygılar