Mesajı Okuyun
Old 26-06-2007, 10:01   #9
ISIL YILMAZ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Mehmet Saim Dikici
"Seks İşçiliği" yeni bir hukuki kavram mıdır? Hukuken tanınmakta mıdır? Açıklanmasında fayda olduğunu düşünüyorum.

Sn.Dikici'nin seks işçisi ifadesinden duyduğu rahatsızlığı farklı gerekçelerle de olsa paylaşıyorum. Bir konu tartışılırken belli bir dil birliği sağlamak adına da önce "kavram"ın konuşulmasından yana olduğumu söylemek isterim.

Seks işçisi gerçekten de tuhaf geliyor kulağa. Bu tuhaflığın sebebi de sanırım 80'li yıllardan beri abartılarak kullanılan "political correctness" ( politik açıdan doğruluk ) eğilimi. Artık fuhuş denmiyor da, seks işçiliği deniyor, sonra yasanın kullandığı genel kadın tabiri de neyin nesi? Anlam kayması denilen sıkıntı artık heryere bulaştı.

Gelelim, soruna. Sn.Kayar, her zamanki gibi önemli bir konu açmış. Gerçekten de bir dönem, fahişelere tecavüz, cezadan indirim sebebiydi. Uzun protesto gösterileri düzenlendiğini, gazetelerde konuya dikkat çekmek için kadın örgütlerinin ciddi çalışmalar yaptığını hatırlıyorum.

Şiddetin neredeyse herkesin gözünde meşrulaştığı alanlardan biri, fahişelik. Sanki, şiddet herhangi bir sebeple "hakedilmiş" olabilir gibi. Özel bir duyarsızlaşma mecrası...

Gerçekten de bu konu üzerinde konuşulmalı.

Saygılar.