Mesajı Okuyun
Old 16-06-2007, 02:14   #3
Heybe Hukuk

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım;

Ben burada mahkemenin çok kötü niyetli olduğu kanısında değilim. Ülkemiz mahkemelerinin iş yükü düşünülecek olduğunda; zannederim, dava dilekçenizdeki tedbir talebinizin tarafınızca sehven eksik yazıldığı zannedilmiş olabilir diye düşünüyorum ki; bu duruma sıkça rastlanmaktadır.

Tedbir talebinizi içerir maddede ayrıca "karşı yana ait hesapların tarafınızca bilinmediği ve bu nedenle de ülkede merkez ve şubeleri bulunan her bir banka genel müdürlüğüne yazılacak bir müzekkere ile karşı yanın isim-soyisim ve T.C. Kimlik numarasından araştırılmak suretiyle; işbu kişi adına kayıtlı herhangi bir hesap olup olmadığı; var olması halinde de işbu hesaplar üzerine tedbir şerhi işlenmesine karar verilmesi" şeklinde bir açıklamanız olsaydı; bu tür bir ara karara hükmedileceğini ve talebinizin uygun görülmesi halinde tensip ile karar verilip, icra olunacağı inancındayım.

Bu arada sanırım, duruşmaya katılmadınız. Katılmış olsaydınız, işbu ara karara anında müdahale edip; durumu izah edeceğinizi düşünüyorum.

Burdan yola çıkarak; mahkemeye yazacağınız bir yazılı beyan ile durumu açıklamanız; talebinizce karar verilmesi için (koşulları varsa) yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Kolay gelsin..