Mesajı Okuyun
Old 17-05-2007, 23:53   #5
Heybe Hukuk

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım;

1- 4787 Sayılı Aile Mahkemelerinin Kuruluş ve Yargılama Usullerine Dair Kanunun 4/1 maddesi; 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun ikinci kitabının 118-494 maddelerinden kaynaklanan bütün davaların Aile Mahkemesinde bakılacağına ilişkin amir hüküm niteliğinde olduğundan; görevli mahkeme aile mahkemesidir. Bu hususta tereddüte yer yok.

2- Müvekkiliniz, babasının maaş kartını kullandığını kanıtlar; eşinin işsiz olduğu ve bu nedenle hiçbir geliri olmadığını kanıtlar ise bence bu hususta da talep hakkı olacaktır.

3- Katkı payı tazminatı, maddi-manevi tazminat kavramlarından farklı bir istem olduğundan; anlaşmalı boşanmada karşılıklı kabul edilen hükümlerden maddi-manevi tazminat isteminden feragat edildiğine ilişkin sav dinlenmeyecektir. Maddi tazminat uğranılan maddi zarar ve mahrum kalınan kazancın tazmini anlamına gelmekte; katkı payı tazminatı ise birlikte sarf edilen bir emek ile ortaya koyulmuş bulunan bir değerden sağlanan katkı karşılığı değerin tazmini anlamına gelmektedir. Dolayısıyla katkı payı tazminatının tahsiline ilişkin dava açabileceğiniz kanaatindeyim.

Kolay gelsin..