Mesajı Okuyun
Old 17-05-2007, 14:17   #1
av.damla

 
Çözüm katkı payına ilişkin davanın mal edinme tarihlerine göre görev alanı

Merhabalar, Konuyu araştırmama rağmen bir türlü kafamda toparlayamadım, Yardımcı olursanız sevinirim.
1. Anlaşmalı boşanma davası geçen ay sonuçlanan müvekkilem, eski eşi üzerine kayıtlı taşınmaz ile bankadaki hesap için kendi katkısını talep etmek istiyor. Ancak taşınmaz için 1.1.2002 den sonra tapu alınmasına ragmen , satın alma 1.1.2002 'den önceye dayanmakta. Hesapta bulunan para, ortak hesapken boşanmadan önce yakın zamanda eski eş adına geçirilmiş.Hesabın başlangıcı 2002 öncesine dayanmakta. Bu şartlarda edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olup olmama ve tabi olunmama durumunda görevli mahkemenin Asliye HUKUK mahkemesi olması gündeme gelmekte. Aile mahkemesi mi asliye hukuk mahkemesi mi görevli? Ayrıca talep edeceğim paranın bu günkü miktarı mı olacaktır.

2. Müvekkilem çalışmamasına rağmen babasına ait maaş kartını 12 yıl süre ile kullanıp evine katkı sağlamış. Eski eş son 8 yıldır işsiz. Katkısının buradan kaynaklandığını savunuyor.

3.Anlaşmalı boşanma sırasında tazminat talebinde bulunmayan müvekkil için bankadaki hesabın tazminata konu olması ve tazminattan feragat edildiğine göre talep edememesi gibi bir görüşte bulunuldu. Ancak maddi manevi tazminat talebinde bulunmamakla birlikte yukarıdaki istemlerimin mal paylaşımına gireceğini düşünerek bu görüşe katılmadım.