Mesajı Okuyun
Old 14-05-2007, 00:24   #10
Heybe Hukuk

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ad-hoc
Ayrıca davacı sıfatı, müvekkilimin bulunduğu apartmandaki tüm kat maliklerinin ortak bir kararına mı bağlıdır yoksa diğer kişilerden bağımsız olarak sadece müvekkilimin davacı olması usulen bir sorun olasılığı vs. yaratır mı ?

Sayın ad-hoc;

Müvekkiliniz, halk sağlığı ile birlikte kendi sağlığını da tehdit ettiğinden bahisle tek başına dava açabilecektir. Yani davacı sıfatı, tek başına müvekkilinize de ait olabilecektir. Ancak, müvekkilinizin kaim olduğu apartmandaki diğer maliklerden de vekalet alıp, dava açma ihtimaliniz varsa; bu fırsatı da kullanmanızı tavsiye ederim. Bu, bu davanın sıhhati için gerekli olmasa da; alacağınız her bir vekalet; vekil sıfatını haiz insanlar açısından, başlarına gelebilecek herhangi bir hususta diğer avukatlardan önce sizi yetkilendirmeye yönlendirecektir

Açacağınız dava ile ilgili olarak; baz istasyonunun önceden belirlenmiş halk sağlığını tehdit eder sınırlarda sinyalizasyon sağlayıp sağlamadığı hususunda bir tespit kararı almayı düşündünüz mü? Zira gsm operatörleri iş bu davalarda öncelikle önceden belirlenmiş bu sınırlar dahilinde oldukları iddiasına dayanmaktadırlar. Bahsini ettiğim sınırlar da baz istasyonu denilen ufacık kutu üzerinde minik bir ayarlama ile sağlanabilmekte ve davanın ikamesinden sonra siz bilirkişi incelemesi yaptırıncaya dek bu ayarlar ile oynanabilmekte. Dolayısıyla; davaya konu baz istasyonunun bu sınırlar içerisinde olup olmadığının davanın ikamesinden önce mahkemece tespit ettirilmesi çok daha yerinde olacaktır. Bilirkişi olarak bulunduğunuz ildeki üniversitelerde bulunan Halk Sağlığı bölümleri ile önceden görüşmenizi de ayrıca tavsiye ederim.

Bu tespitte yaptırılacak bilirkişi incelemesi bir hayli pahalıdır. Müvekkilinizle birlikte dava için ikna edeceğiniz başkaca kişiler olması halinde bu masraf da bölüşülebiceğinden; sanırım çok daha yerinde olacaktır.

Umarım yararlı bilgiler verebilmişimdir. Ama çok daha işinize yarayacak ayrıntılı bir inceleme raporu için İzmir Barosu ile irtibata geçmenizi de tavsiye ederim. Baromuzun bu hususta çok faydalı bir çalışma raporu bulunmaktadır. Sizin için de gayet bilgilendirici olacaktır.

Saygılar..