Konu: boşanma!
Mesajı Okuyun
Old 13-05-2007, 02:07   #3
Heybe Hukuk

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ayanlar07
ilginize şimdiden teşekkür ederim...
bugün bir kadın müvekkilim geldi. kendisi eşinden boşanmak istiyor ama eşinin nerde kaldığını şu anda nerede oldğunu hiç birşey bilmiyor. müvekkili 6 ay kadar önce terk edip gitmiş. bu kişiye karşı açacağım boşanma davasında tebligatı nereye yapmalıyım. herhangi bir adrese yapsak oradan birisi tebliğ alsa olur mu. davalı duruşmalara hiç gelmese hakim boşanmaya karar verir mi?
yardımlarınız için şimdiden tşk...

Sayın ayanlar;

Hiç tecrübe etmedim. Ancak Sayın Doğanel'in fikirlerine katılmakla beraber; şahsi kanaatim o yöndedir ki; siz boşanma davanızı TMK'nun 164. maddesine dayanarak açarsınız. Evi terk eden davalı eşe öncelikle "eve dön ihtarı" gönderilmesini talep edebilirsiniz. Mahkeme öncelikle davalı eşin adresini tahkik edecektir. Herhangi bir adres bilgisine ulaşılamaması durumunda, anılı maddede belirtildiği üzere ilanen ihtar tebliğ olunur ve davalı eşe ilan tarihinden itibaren 2 aylık süre tanınır. İhtara icabet etmemesi durumunda da; terk nedeniyle boşanmaya hükmedilir.

Ancak, müvekkillerin her zaman en doğruyu yansıtmadığı hususu unutulmamalıdır. Bu şekilde bir yol tercih edildiğinde ve ihtar eğer davalı eşin şahsına tebliğ olunur da; davalı eş ihtara icabet eder ve eve dönerse; müvekkilinizin diğer boşanma sebeplerine dayanarak davaya devam etmesi olanaksız hale gelir. Ancak ve ancak ihtar tebliğinden sonra oluşacak yeni durumlara göre boşanma sebeplerinin varlığı ve müvekkilinizin kusursuzluğu durumunda yeni bir boşanma davası açılabilecektir.

Kısacası benim tavsiyem, terk ve diğer boşanma sebeplerinden biri (en uygunu şiddetli geçimsizlik) nedenine dayalı olarak boşanma davanızı açın. Davalının adresinin tespit edilememesi halinde tebligat ilanen yapılacağından; boşanmaya da karar verilebilecektir.

Kolay gelsin..