Mesajı Okuyun
Old 10-05-2007, 14:00   #16
AV.ZAFER TUNCA

 
Varsayılan Adaletİ Ve Kanunun GÜcÜnÜ Kİmler Temsİl Edİyor???

maalesef ki arkadaşların bir çoğu çok duygusal davranmış. vatandaşın yaptığı davranış hiç tasvip edilebilecek birşey değil.ölçü olarak kullanmak yanlış da olsa, protestocu vatandaşın henüz yeni hapisten çıkmış olması pek de rahat duran biri olmadığını da gösteriyor. mahkemeler adaletin dağıtıldığı, yüce milletimizin egemenliğinin tecelli ettiği yerler. bizim için birer mabed gibiler. buralarda yapılan ufak yanlışlar, milletin vicdanında derin yaralar açıyor. şimdi tüm bunları bir kenara koyuyorum. bir de diğer taraftan bakalım...
vatandaş "ayıp" demiş. ifadesinde de "heyete değil, yalan söyleyen bir tanığa söyledim." demiş. bu normalde çok rastlanan birşey.ben de birçok kez tanıklara tepki gösteren insanlar gördüm salonlarda. bunu söylerken salondan direnme göstermeden çıkıyormuş. burda da pek ağır bir davranış yok. şimdi gelelim karar kısmına... bu durumda 4 güne kadar disiplin hapsi öngörülüyor. heyet derhal vereceği bir kararla bunu uygulayabilirdi. bunun yanında savcılığa da sevk ederdi. savcılığa sevkten sonra vatandaş nöbetçi mahkemedeki sorgu ardından tutuklanmış. şimdi şunları öğrenmek istiyorum: !1. arkadaşlar tutuklama nedir? ceza vermek yerine ikame olunabilir mi?
2. tutuklama genelde hangi suçlar içindir? tutuklamanın zorunlu olduğu hal var mıdır?
3. sizce bu olaydaki şüpheli tutuklanmayı orantılı gösterecek bir suç işlemiş midir? yani tutuklama şartları gerçekleşmiş midir?
bunlara tek tek cevap yazmanızı zaten beklemiyorum. burada demeye çalıştığım şey şu: bu adam cezalandırma amacıyla ve gayet orantısız bir karar sonucu tutuklanmıştır. yani adalet dağıtan yargıcımız meslektaşını korumuş vatandaşı kanunen hak etmediği halde cezalandırmıştır.
BİR DE ŞUNA LÜTFEN KAFA YORUN!!!!
orada bir avukata ana avrat küfredilseydi. ya da duruşma salonunun önünde avukata tekme tokat saldırılsaydı, o vatandaş tutuklanırmıydı. hakimler adalet dağıtıyorlar eveet ve hepsi de gözümüzün bebeği. peki avukatlar ne??tüccar mı, şarlatan mı, yoksa laf ebesi mi sadece??? lütfen yargının kurucu unsurlarından biri olan avukatları da birazcık sahiplenelim. arkamızda kanun gücü, koruması var ama maalesef avukatlara sıra gelince aynı hassasiyet ne yazık ki ne hakimlerde, ne vatandaşta (ve en acısı) ne de kendi meslektaşlarımızda var.
saygılarımı sunuyor, biz adalet işçilerinin biraz daha tarafsız düşünmesini ve adil olmasını temenni ediyorum. iyi çalışmalar...