Mesajı Okuyun
Old 07-05-2007, 10:04   #18
Av.Ömer KAVİLİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan osmaniye
Ne demek Avukat Hanım; Memnuniyetle.


2.olay ise henüz aldığım ev nedeniyle önceki malke verdiğim teminat senedinin arkasında yer alan teminattır ibaresinin bulunduğu yerin kesilereksenet hakkında kambiyo takibi yapılması idi. Evin önceki sahibi bir meslektaşıma senedi gerçek haliyle gösterir. Meslektaşım teminat senedi olduğunu söyleyerek dava açması gerektiğini ama kendisinin bu işi almayacağını söyler. Yine savcılığa tahrifatdan suç duyurusunda bulunacağımı, tanıklık yapmasını rica ettim. Alacaklı ile top oynuyormuş, çok samimi arkadaşı imiş. Bakalım bu arkadaşın bana ne zaman işi düşecek. İlahi adalete inanıyorum.

Saygılar.

Sayın "osmaniye",

Evin önceki sahibinin bir meslektaşınıza, o "senedi gerçek haliyle gösterdiği" bilgisini sizin ve hiç bir kimsenin ÖĞRENMEMESİ gerekir idi. Çünkü o bilgi, o avukat "meslektaşınız" açısından MESLEK SIRRI niteliğindedir.
Ayrıca, senetteki değişiklik için tanık zorunlu görünmüyor, kanıtlamak için senet belgesi kağıt nesnesi üzerinde bilirkişi incelemesi yapılması istenebileceği gibi, alt ilişki boyutuyla da "kambiyo hukukundaki illi sebep" tartışmasıyla da konu ortaya konabilir.

Kolay gelsin.