Mesajı Okuyun
Old 01-05-2007, 17:28   #1
Seyda

 
Varsayılan Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanlığı seçimini durdurdu!

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, CHP'nin itirazı ile ilgili mahkemenin kararını açıkladı. Mahkeme, CHP'nin iptal başvurusunu yerinde buldu.
Anayasa Mahkemesi merakla beklenen kararını saat 18:10'da açıkladı, Başkanı Yardımcısı Haşim Kılıç, "11. cumhurbaşkanı'nın seçimine ilişkin TBMM'deki oylamaya ilişkin yapılan itiraz görüşülmüştür. Seçimle ilgili yürütmeyi durdurduk" dedi.
Kılıç şöyle konuştu:
"132 milletvekilinin 11. cumhurbaşkanının seçimine ilişkin TBMM'deki oylamaya yönelik itirazı, kurumumuzca, heyetimizce görüşülmüş ve şöyle bir karara varılmıştır. 11. cumhurbaşkanlığına ilişkin gözetilmesi gereken toplantı yeter sayısı ile ilgili TBMM'nin 27.4.2007 günlü 96. birleşimindeki oylamaya ilişkin kararın bir içtüzük değişikliği niteliğinde görüldüğü bunun da Anayasa'ya aykırı olduğu Haşim Kılıç ve Sacit Adalı'nın karşı oyuyla ve oy çokluğuyla, iki, iç tüzük niteliğinde görülen TBMM sözkonusu kararının yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmiştir. Bundan sonrası uygulamalar TBMM'nin iradesindedir." Türkiye’nin otomatik olarak hemen seçime gitmesi bekleniyor.
Haşim Kılıç kendisinin ve Sacit Adalı'nın karara çekince koyduklarını da açıkladı.

TOPLANTI 4 SAAT SÜRDÜ

Heyetin saat 14.00’te başlayan toplantısında iki kez 10’ar dakikalık ara verildi. Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü.
CHP, Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turunun yapıldığı TBMM’deki oylamada toplantı yeter sayısının 367’yi bulmadığı iddiasıyla 27 Nisan Cuma günü Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu.
http://www.milliyet.com.tr/2007/05/01/son/sonsiy25.asp