Mesajı Okuyun
Old 25-04-2007, 22:01   #3
nefise

 
Varsayılan

Sayın Türker,
Ne yazıkki en başta konulmuş bulunan şerh hiç kalkmadı Bütün bu mücadele de 10 sene önce konulmuş bulunan şerhin kaldırılması yönünde zaten. Bu tarihten itibaren kamulaştırma kararı almış bulunan idare, yasada belirtilen tebliğ, bedelin yatırılması şartlarını yerine getirmediği gibi bu güne kadar kamulaştırmaya ilişkin hiçbir işlem de yapmamıştır.
Kamulaştırma şerhinin kaldırılması hususunda açılmış mevcut davada mahkemece yürütmeyi durdurma kararı verilmiş durumdadır, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, bu güne kadar kendisine yapılan başvuruları geçiştiren idarece yeni bir encümen kararı çıkarılmış bulunmaktadır.
Yani aslında hüküm ifade etmeyen bu şerh daha önceden verilen iptal kararı üzerine de kaldırılmamakla beraber; mevcut davada verilen YD kararına da uyulmamaktadır.
Oysaki, bu durumda Kamulaştırma Kanununa göre, söz konusu şerhin tapu idaresince resen kaldırılması gerekmektedir. Tapu idaresi de "ancak belediyeden gelecek yanıt üzerine kaldırabileceklerini" söyleyerek sorumluluktan kurtulmaya çalışmaktadır.