Mesajı Okuyun
Old 23-04-2007, 01:17   #101
yargıç isa

 
Kitap ............

Alıntı:
Her ile hukuk açılmalı çünkü hukuk fakültesinin şehre katkısı çok buyuk..Hukuk fakültesi olmayan illerdeki mevcut kitap saarylarında hukuk adına mevzuat harici pek hukuk kitabı bulunmuyor.Hukuk kaynakları cok kıt oluyor ..

Ben izmirde oturuyorumve dokuz eylül de okuyrum. En eski 3. hukuk fakültesi ilimizde mevcut olmasına rağmen hala istediğim kitaplar kargo ile spariş üzerine geliyor.
Alıntı:
ve ilde hukuk profösoru olmalı


Okullara araştırma görevlisi zor bulunurken, siz her ile profesör istiyorsunuz. Hayal kurmak elbette güzel ama bu günü atlamamak gerektiği kanısındayım.
Alıntı:
hukukculara en basitinden bilirkişi olarak bilgisine basvurulabilir.Daha bir cok faydası var .........şehrinde hukuk fakultesi olan bu eksikliği hissedemez..

Bilirkişilik için illakide ilde bir hukuk fakültesi olması gerektiğini zannetmiyorum. Hocalarımıza ilinde hukuk fakültesi olmayan yerlerden bilirkişi dosyaları gelmekte ve incelemek yapılıp tekrar rahatlıkla gönderilmektedir.

Öğrencileri böldünüz, başka yerlere okullar yaptınız, mevcut sayıyı iki katına çıkardınız diyelim. Peki ders saati sayısınında iki kata çıkacağı, mevcut koşullarda dahi öğretim görevlisi sıkıntısı çekilirken okul çoğaltıldığındaki sıkıntının üst seviyelere varacağı göz ardı edilmemelidir. Ayrıca öğrenciyi istanbuldan ankaradan izmirden koparıp, oturduğu yerde okumaya sevk etmek nekadar doğru olur. Pekala bulunduğunuz il ile Ankara, İstanbul arasından büyük farklılıklar olabilir. Oralar hukukun, siyasetin, ekonominin kalbi. Salt kitap bulmak kolay olsun, bilirkişi dibimizde olsun, şehre katkısı olsun diye ; öğrencilere yapılacak katkı esgeçilerek, iyi bir eğitim alması esgeçilerek, çoğu öğrencinin büyük şehirlerde okumasının önüne engel konularak buna pekala mı demeliyiz. Başka illerde de mühendislik fakültesi, tıp fakültesi vs... olsun. Bilirkişi sadece hukukçudan olmuyor ki. Fakülte açılınca ilinize (kaba tabiri ile) kitap mı yağayacak, prof mu yağacak?...

Çok çok başka sorunlar varken, mezunlar asgari ücretle çalıştırılacak kadar etrafta bol bol iken, çogu öğrenciler ders saatlerini hoca yokluğundan kampüste çimlerin üzerinde geçirirken, mevcut fakülteler eğitim bakımından yetersizken her ilde kitap bulmanın kolay olmaması sorun mu? Bir ilde sürekli ikamet eden hukuk profesörünün bulunmaması sorun mu? Biraz objektif olmak gerekmez mi?

saygılarımla...
saygılarımla...