Mesajı Okuyun
Old 25-10-2023, 08:10   #4
Öznur Türk

 
Varsayılan

İyi günler meslektaşlarım,

velayetin değiştirilmesi davasında geçici velayet talebinde bulundum. Hakim bilirkişi raporunu dahi beklemeden davanın esasına yönelik tedbir kararı verilemez dedi ve reddetti.

Müşterek çocuklardan biri 13 yaşında bir genç kız.
baba yeniden evlenmiş ve 3 aydır müşterek çocukları yeni eşi ve ailesinin yanına bırakıp başka şehirde çalışmaya gitmiş.
Yeni eşin önceki evliliğinden 14 yaşında bir oğlu var ve çocuklara ayrı bir dolap bile verilmemiş. müşterek çocuğun iç çamaşırlarını dahi görebilecek durumda.
anne ile çocuklar boşanma tarihi olan 2021 yılından beri bir kez bile görüşememiş, anne iki kez icra kanalıyla almak istemiş ama çocuklar gitmek istememiş anne de zorla almak istemediği için vazgeçmiş.
13 yaşındaki müşterek çocuğun telefonu dahi yok. okulda bir arkadaşının telefonundan instagram yolu ile annesine ulaşmış, yaşadıklarını anlatmış (şiddet de var.) ve anne hemen çocuğun olduğu şehre gelmiş. Çocuk evden ayrılmış ve beş gündür annenin yanında. geçici velayeti alsaydık anne çocukla birlikte kendi yaşadığı şehre gidecekti ancak alamadık. çocuk ben annemin yanından ayrılmam diyor. Hakim ile görüştüm, talep atın avukatlarla görüşmüyorum dedi, meslektaşız görüşmek zorundasınız dedim. beş dakika boyunca durumun önemini izah ettim. kızın baba tarafından tehdit edildiğini anlattım. çocuğun üstün yararı daha önemli dedim. sonra da yeniden talep gönderdim ancak henüz değerlendirilmedi. bu aşamada hakime dikkat edeceği bir karar sunmam gerekiyor. Eğer paylaşabileceğiniz bir karar varsa göndermenizi rica edeceğim. teşekkürler.