Mesajı Okuyun
Old 03-09-2023, 23:09   #1
Avukatt2121

 
Varsayılan Reşit Olan Bir Kimsenin Anne ve Babasından Ayrı Bir Meskende Oturmak İstemesinden Kaynaklı İhtiyaç Nedeniyle Tahliye

Merhaba meslektaşlarım,

Reşit olan bir kimsenin anne ve babasından ayrı bir meskende oturmak istemesinden kaynaklı ihtiyaç nedeniyle tahliye isteminin kabul edilmesi gerektiğine yönelik Yargıtay kararları var.Ancak bu kararlardan birisinde kişi 39 yaşında bir diğerin de kişi üniversite mezunu,iş sahibi ve dava konusu konut kişinin iş yerine de yakın.
İhtiyaç sebebi ile tahliye davası açmayı düşünüyorum.Ancak benim durumum da reşit olan çocuk; 18 yaşında, üniversiteye gitmiyor, bir işi de yok. Sadece babası ile anlaşamıyorlar. Bu sebeple kiracıyı evden çıkartıp kendisi oturmak istiyor. İhtiyacın gerçek zorunlu samimi kabul edilmeyebileceği konusunda endişelerim var.

1-Kiraya verenin çocuğunun, sadece reşit olup ayrı evde oturmak istemesi ihtiyaç sebebi ile tahliye davası açmak için yeterli midir?

Bu konuda sadece reşit olmanın ayrı konutta oturma istemini geçerli kıldığına yönelik Yargıtay kararınız var ise paylaşabilirseniz sevinirim.