Mesajı Okuyun
Old 29-08-2023, 12:44   #3
Öznur Türk

 
Varsayılan

Merhaba meslektaşım,

öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Sözleşmeler bir yıldan uzun süre için kurulmuş. Birden fazla sayıda gecelik konaklama imkanı da sunulmuş. Benim kanaatim devre tatil sözleşme olduğu yönünde.

Önemle belirtmem gerekir ki, sözleşmelerin hepsinde (toplam 10 adet sözleşme bulunmakta) sözleşme konusuna "x ili y ilçesi z köyü 1 ada 1,2,3,4 parselden birinde bulunan bağımsız bölümün devri" yazılmış.

1-a. İlk sözleşme "r" şirketince 2015 yılında imzalatılmış ve dönem belirtilmiş, müvekkil caymak isteyince yine "r" şirketi tarafından bir sözleşme daha yapılmış ve orada da farklı bir dönem belirtilerek üyelik tipi yükseltilmiş. Daha sonra tapudan devir yapılmış ( x ili y ilçesi z köyü 1 ada 1 parsel) ancak sözleşmelerde adı geçen şirket ile (r şirketi) tapuda devir yapan şirket (g şirketi) farklı görünüyor.
1-b. Müvekkil caymak isteyince yine sözleşme imzalatılmış. Ancak burada sözleşme tarafı "d" şirketi. Daha sonra yeniden dönemin değiştiği ve üyelik tipinin yükseldiği başka bir sözleşme imzalatılmış. burada sözleşme tarafı "s" şirketi. Daha sonra yeniden dönemin değiştiği ve üyelik tipinin yükseldiği başka bir sözleşme imzalatılmış. burada sözleşme tarafı "d" şirketi. Yine tapu devri yapılıyor ancak devri yapan "m" şirketi yani yine sözleşmelerde yer alan şirketlerden farklı.

Ben hisseli gayrimenkul satış sözleşmesinden cayma, tapu iptali, bedel iadesi istiyorum ancak sözleşmelerde yer alan şirketlerin farklı olması, devri yapan şirketlerin farklı olması nasıl değerlendirilir bunu bilemedim.