Mesajı Okuyun
Old 03-07-2023, 09:06   #1
_M.CAN_

 
Karar Vekile harç tahakkuku !

Merhaba ;

Bugün oldukça ilginç bir durumla karşılaştık, davamız karara çıktıktan sonra düzenlenen harç tahsil müzekkeresinde, müvekkil yurtdışında yaşayıp ülkemizde kayıtlı bir adresi olmaması sebebiyle vekil olarak şahsım da müteselsil borçlu olarak gösterilmiş ve şahsıma vergi dairesince borç tahakkuku düzenlenerek tebliğ edilmiştir.
Oldukça yüklü bir miktar olan bu karar harcı konusunda mahkeme ile görüşüldüğünde hatalı bir müzekkere olarak zannedilen işlemin aslında müvekkilin yurtdışında adresi olduğu ve benim de "ahzu kabz" yetkili vekil olduğum için bilerek bu şekilde işlem yapıldığı belirtildi. Ayrıca bu borcu "müteselsil borçlu" olan müvekkile ödeterek bu konudan kurtulabileceğim tavsiye edildi !
Mevcut durumda ilgili borç, vadesi geçmiş borç olarak sicilimde gözükmekte ve "vergi borcu yoktur" yazısı almama da engel olmaktadır. Böylece müvekkillerin artık borcundan da şahsen sorumlu olacağımızı öğrenmiş olduk, bu mantıkla yakında ilamlı icralarda borçlu vekili değil de müteselsil borçlu olarak da yer almaya başlarız...
Bununla ilgili Vergi Mahkemesinde iptal davası açacağız, daha önce başına gelen bir meslektaşımızın olup olmadığını ve değerli görüşlerinizi merak ediyoruz.