Mesajı Okuyun
Old 09-06-2023, 11:27   #6
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Suat
Sayın Ekici;
En yukarıdaki soru kısmında olay .... şikayetini de geri çektirdik ancak mahkeme sanıkların şikayetçinin motorunu kendi rızalarıyla vermediği polis yakalamasıyla el konulması nedeniyle......şeklinde izah edildiğinden bu tür bir sonuca vardım.
Olay, karardaki şekilde gerçekleşmiş ise eğer verdiğim örneklere uymaktadır diye düşünüyorum..
Buna rağmen olay böyle olsa da neticede şikayetten vazgeçilmiş olması nedeni ile etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği görüşüne ise hala katılamıyorum.
Sayın Meslektaşım;

Zararın karşılanmasını sadece yağma edilen malın emniyet birimlerince ele geçirilmesi olarak yorumladığımızda haklılık payı içeren tespitleriniz olmakla birlikte, kovuşturma aşamasında mağdura ayrıca ödeme yapıldığı izlenimi doğduğundan -dosyaya ödemeye ilişkin belge sunulmuş olduğu ön kabulüyle- ve "zarar" kavramını, mağdurun olası maddi zararlarının karşılanması ve/veya tatmin edici bir meblağın ödenerek mağduriyeti azaltma/ortadan kaldırma girişimi olarak yorumladığımızda etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanması gerektiği kanaatinde olduğumu yinelerim.

Elbette, sayın soru sahibi gerek zararın karşılanmasıyla tam olarak ne kastettiğini, gerekse ilerleyen süreçteki yeni gelişmeleri paylaşır ise daha sağlıklı bir zemin oluşacağını düşünüyorum.