Mesajı Okuyun
Old 02-05-2023, 19:28   #1
sebastian

 
Varsayılan Mal Rejiminin Tasfiyesi

Merhaba meslektaşlarım;
Fikirleriniz benim için çok önemlidir.

-Taraflar 1986 tarihinde evlenmiş, 1993 tarihinde 3 adet taşınmaz erkek adına satın alınmış. 2004 yılında bir taşınmazı, 2007 yılında bir taşınmazı erkek satmış ve parasını kendi ihtiyaçları için bitirmiş. Diğer son taşınmaz halen erkek adına kayıtlı.
-2011 yılında boşanma davası açılmış ve 2018 yılında boşanma kararı kesinleşmiştir.
-Mal rejiminin tasfiye davası 2016 yılında açılmış ve halen derdesttir.

-Taraflar evlilik süresince Almanya’da yaşayıp çalışmışlardır. Davacı kadının çalıştığını, malların birlikte çalışarak alındığını tanık anlatımları ve davacı kadının 1982 yılından 2003 yılına kadar çalıştığını Alman Emeklilik Sigorta Belgesi ile ispatladık.
-Bilirkişi; davacı kadının 1982 yılından 2003 yılına kadar çalıştığının tespit edildiğini ancak evlilik tarihinden malların alındığı tarihe kadar tarafların kazanç durumlarının tespit edilemediğinden, mahkeme tarafından, davacının malların edinilmesine gelirle katkı sunup sunmadığı ve sunduğuna kanaat getirilecekse katkının oranı ve tazminat miktarına mahkemenin takdirinde olduğunu belirterek topu mahkemeye atarak hesaplama yapmamıştır.


1-Mahkeme bu durumda tazminata karar verir mi? Tazminata hükmedilecekse, hesaplama malların en son rapor tarihindeki değerine göre mi yoksa tasfiye dava tarihindeki değerine göre mi yapılır?
2-Islah dilekçesini malların rapor tarihinde ki değerinin yarısı üzerinden versem, aleyhe vekalet ücreti çıkar mı?

Teşekkür ederim.