Mesajı Okuyun
Old 24-01-2023, 12:07   #3
smyr

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Admin
Karşı tarafın davadaki iddiasına şahsen katılıyorum. Her sayfada kiracının imzası olması aranmaz ve icra takibine konu sözleşmedeki imzayı açıkça inkar etmediyseniz icra mahkemesinde o sözleşme ile bağlı olduğunuz kabul edilir.

Dolayısıyla tahliye kararı çıkıp çıkmayacağına değerlendirmek için icra takibinden sonra 30 gün içinde takibe konu kirayı eksiksiz yatırıp yatırmadığınıza bakmak gerek. Eğer icra takibinde kira borcu olarak gözüken miktarı hiçbir eksik olmadan 30 gün içinde kiralayana gönderdiyseniz ve o da aldıysa, gönderirken posta masraflarını vs. kesmediyseniz tahliye kararı verilmeyecektir diye düşünüyorum. Ama icra takibindeki miktarı değil, kendi hesap ettiğiniz miktarı gönderdiyseniz, icra takibindeki miktarı 30 günden sonra gönderdiyseniz, gönderirken masraf kesintisiz yaptıysanız, gönderiniz ev sahibi tarafından alınmadıysa, bu senaryolarda bence tahliye kararı verilecektir.

Cevabınız için teşekkür ediyorum. Kira sözleşmesine açıkça itiraz ettik ancak ayrıca imzaya itirazda bulunmadık. Kanunda da kira sözleşmesini açıkça reddetmekten bahsediyor.
(İİK Madde 269/c :''Borçlu akdi reddetmeyip kiranın ödendiğini veya sair bir sebeple istenemiyeceğini bildirerek itiraz etmiş veya takas istemişse, itiraz sebeplerini ve isteğini noterlikçe re’sen tanzim veya imzası tasdik edilmiş veya alacaklı tarafından ikrar olunmuş bir belge yahut resmi dairelerin veya
yetkili makamların yetkileri dahilinde ve usulüne göre verdikleri bir makbuz veya vesika ile ispat
etmeğe mecburdur.)
Sözleşmeye itirazımızın sonuç doğurmasını umuyorum ve bu yönde karar arıyorum.