Mesajı Okuyun
Old 12-01-2023, 14:11   #1
avkt.gokhan

 
Varsayılan Nafaka alacağının ferisi niteliğindeki ilam vekalet ücreti, emekli maaşından haczedilebilir mi?

Merhaba tüm meslektaşlarım,

Yardım nafakası davası sonucunda hükmedilen nafakanın yanı sıra ilam vekalet ücreti de takibe konu edilmiş, ancak icra müdürlüğünce emekli maaşından sadece birikmiş nafaka alacakları ve işleyecek nafaka alacakları haczedilmektedir.

Müdürlüğün gerekçesi ise, kanunda açıkça sadece nafaka alacağı yazdığıdır. İcra müdürüyle konuştuğumda, o halde tahsil harcını da her ay emekli maaşından haczetmeyin o da kanunda yazmıyor, asıl alacak olan nafaka alacağının fer’ileri de asıl alacak gibi emekli maaşından haczedilebilir, ilam vekalet ücreti, nafaka alacağı için işlemiş faizler de aynı şekilde fer’ileridir, tahsil harcı da bu asıl alacağın fer’isidir, nasıl ki tahsil harcını emekli maaşından haczediyorsanız bunların da haczi kabildir desek de bizimle aynı kanaatte değil.

İcra vekalet ücretinin dahi emekli maaşından haczedilemeyeceğini söylemektedir icra müdürlüğü.

Tüm alacak kalemleri tek bir icra takibine konu edilip istendi ve devam eden aylara ilişkin nafakalar da talep konusu yapıldı.

Sizlere sormak istediğim, çok fazla araştırma yapmama rağmen konuya ilişkin Yargıtay kararı bulamadım sizlerin bu konuda elinde Yargıtay kararı var mı, veya fikirleriniz nelerdir? Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim.