Mesajı Okuyun
Old 04-12-2022, 16:23   #1
avukat.fks

 
Varsayılan Almanya'daki Türkiye'ye Gelemeyen Türk Vatandaşı Hakkında

Merhaba meslektaşlarım,
Ara ara Türkiyeye gelen, Almanyada yaşayan bir müvekkilim var 70 yaşlarında. Oğlu da Almanyada yaşıyor. Pasaportlarını yenilemek için Türkiyeye gelmeleri gerekiyor. Kendisi gelebildi ancak oğluna konsolosluktan Türkiyeye gidemeyeceğini, bir dosyası göründüğünü Türkiyeden yazı gönderilmesi gerektiğini söylediler diyorlar ama 70 yaşındaki müvekkilim olayı yanlış anlamış ve eksik aktarıyor çok büyük ihtimalle. Konsolosluktan hangi gerekçeyle göndermediklerini net olarak öğrenin diyorum ama bana net bir şey söylemiyorlar.

Adliyeden TC kimlik nosu ile araştırma yaptığımda öğrendim ki hakkında açılan bir ceza davasında sağlık tedbirine hükmedilmiş, yakalama kararı çıkarılmış. Tebligatlar Türkiyedeki adresine yapılamamış. Türkiyede bir hastaneye giriş yapması gerekiyormuş, Almanyada psikolojik tedavisine düzenli olarak gidiyor fakat Türkiyenin bundan haberi yok, buraya gelmediğinden buradaki bir hastahaneye de giriş çıkış yapamıyor.

Sonuç olarak benim Almanyada yaşayan bu Türk vatandaşını Türkiyeye getirebilmem lazım ama hangi kurumlarla bağlantı kurmalıyım, sorun tam olarak nedir, adli sicil sabıka kaydı mıdır, sağlık tedbirini riayet edilmemiş gözükmesi midir? Nasıl öğrenebilirim, tecrübesi olan meslektaşlarımdan yardım bekliyorum.