Mesajı Okuyun
Old 06-11-2022, 14:14   #3
av.bdilan

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Erdem Akçay
Siz ne talep edeceksiniz meslektaşım? Sözleşmede cezai şart var mı ya da bir işin bitirilmesi karşılığında alınacak ücretten mi bahsediliyor? Eğer bunlar yoksa geriye sözleşmenin haksız feshi nedeniyle uğranılan zararın tazmini kalır.

Talep edilebilecek miktar sözleşme içeriğinden anlaşılıyorsa kısmi, uğranılan zarar istenecekse belirsiz veya kısmi dava açılabilir kanaatindeyim.

Eğer kararsız kalırsanız kısmi açın. Zira belirsiz alacak hem belirsiz hem kısmi dava ile istenebilirken, belirli alacak sadece kısmi dava ile istenebilir. Islahı da zamanında(sanırım olayınızda 10 yıllık zamanaşımı söz konusu) yaparsanız, kısmi davanın riski olmaz. Sadece, ıslah edilen kısım için faiz başlangıcı ıslah tarihi olur.

Erdem bey merhabalar,

-Sözleşme 5 maddelik bir sözleşme, içeriğinde cezai şart, sözleşmenin süresi vs gibi unsurlar mevcut değil. (Belirsiz süreli)
-Aylık 'hakediş' ücreti belirtilmiş ve bir aylık çalışma 28 gün, sabah 8 akşam 8 olarak yazılmış.

İlk sözleşme ocak 2022'de imzalanmış, 6 ay sonra hakedişte artışa gidilmek amacıyla haziran 2022'de tekrar sözleşme imzalanmış.Şantiyenin girişinde bitiş tarihi yazıyor, günlük olarak kontrol ediliyor. İhtar çektiğim tarihte 10 aylık bir tamamlanma süresi kalmıştı. Ben ihtarı hakediş x 10 ay şeklinde hesaplayarak her iki firmaya da çektim.

Benim aklıma gelen müvekkilin bu sözleşmeye güvenerek diğer işlere gitmemesi, kaçırdığı fırsatlar ve 10 aylık kazanç beklentisi sebebiyle haksız fesih nedeniyle zararın tazminini talep etmek. Sizce nasıl bir yol izlersem daha uygun olacaktır?