Mesajı Okuyun
Old 02-11-2022, 12:00   #11
Av. Tuba A.

 
Varsayılan

Doğmamış haktan feragat edilmez
Alıntı:
Yazan Admin
Bir kez meni müdahale davası açan kişi bu davadan feragat ettiğinde, yeniden meni müdahale davası açmasına izin vermeyecek şekilde bir hukuki yorum yaparsak anayasal mülkiyet hakkını tamamen ortadan kaldırmış olabiliriz. Çünkü böyle bir durumda işgalci ölene kadar orayı kullanma hakkına sahip olur. Usuli bir işlem olan feragatin anayasal hakları zedeleyecek derecede bu kadar ağır sonuçları olması düşünülemez bence.

O dosyadaki feragati o davayı açmayı doğuran koşullara ve ana özgü kabul etmek gerek diye düşünüyorum. Müdahalenin meni talebinden feragat eden davacının işgalcinin dava tarihine kadar işgaliyle ilgili müdahale talebinden feragat ettiği anlamında yorumlamak daha sağlıklı olabilir. Neticede müdahale devam eden bir eylemdir ve feragattan sonra müdahale devam ediyorsa, bu tarihten sonraki müdahale için de el atma istenebilmelidir düşüncesindeyim.

Şiddetli geçimsizlik nedeniyle açtığı davadan feragat eden davacı, o davaya dayanak yaptığı geçimsizliği affetmiş anlamı çıkar. Feragatten sonra başka sebeplerden geçimsizlik devam ediyorsa, bir kez feragat ettiği için bir daha sonsuza kadar geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açamaz anlamında yorumlamak bence mümkün değil. Aynı durumun devam eden bir eylem olan meni müdahale için de söz konusu olduğununu düşünüyorum.