Mesajı Okuyun
Old 26-10-2022, 08:34   #4
norrinradd

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Tuba A.
Sayın meslektaşlarım merhabalar,

Benim de yeni devir aldığım bir hukuki sorun hakkında görüşlerinizi merak etmekteyim.

Müvekkil 2015 yılında boşanıyor.

Evlilik birliğinde de tapusu kendisine ait olan bir taşınmaz var.

Boşanmanın kesinleşmesi akabinde müvekkilin eski kocası 2017 yılında taşınmazı üçüncü bir kişiye kira sözleşmesi yaparak kiralıyor.

Müvekkil Almanya'da yaşamakta olduğundan bu durumdan geç haberi oluyor. Haberi olur olmaz bir başka avukat meslektaş ile ihtar çekiyor ve akabinde haksız işgal nedeniyle müdahalenin meni ve ecrimisil davası açıyor. Ancak müdahalenin meni harcını karşılayamadığı için müdahalenin meni talebinden dava açıldıktan sonra feragat etmek zorunda kalıyor, ancak mahkemece haksız işgalin tespiti ile ecrimisil bedeline hükmediliyor.

Akabinde üçüncü şahıs hala kesinlikle müvekkile kira/ ecrimisil ödemesi yapmıyor. Evi de tahliye etmiyor.

Akabinde avukat arkadaş ecrimisil davasında baz alınan aylık bedelden yola çıkarak 13 örnek icra takibi başlatıp, borçlunun itirazı akabinde itirazın kaldırılması ve tahliye davası açıyor.

Meslektaşın vefatı nedeni ile dosyayı biz devralıyoruz. Ancak icra hukuk mahkemesi müvekkil ile üçüncü şahıs arasında bir kira sözleşmesi olmaması nedeni ile davayı reddediyor.

Şimdi sizce açılacak yeni davanın sulh hukuk mahkemesinde itirazın iptali ve tahliye davası mı yoksa yine asliye hukuk mahkemesinde müdehalenin meni davası mı olması gerekir?

Şimdiden değerli yorumlarınız için telekkür ederim.
Şimdi sizin müdahalenin meni’nden yürümeniz gerekiyor ancak müdahalenin meniyle ilgili kesinleşmiş bir feragat mı var?