Mesajı Okuyun
Old 13-09-2022, 13:35   #3
referansmektubu

 
Varsayılan

Üstat çok teşekkürler cevabınız için, ikisini birlikte açtığım takdirde ayrılacağı, ayrı ayrı açılması gerektiği cevapları almıştım daha önce. Ancak 2 yıl konusu için verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Burada iş kazası sözleşmeye aykırılıktan doğan sorumluluk hükümleri uyarınca TBK 146 gereği 10 yıllık zamanaşımı süresine tabi değil midir? Haksız fiilden kaynaklı olduğu düşünülürse 2 yılda hem fikiriz de. İş yerinde kalp krizi sonucu meydana gelen iş kazası aynı kapsamda mıdır?


Alıntı:
Yazan alagoz81
Müvekkilin miras bırakanının iş kazası nedeniyle öldüğünün tespiti ile birlikte maddi ve manevi tazminat talebimiz hakkında diyerek iki davayı tek dava içerisinde açabilirsin. Ayrıca SGK ya başvuru yaparsın davadan önce başvuru talebini dava dilekçesine ekler dilekçede taleplerimiz başlığı açıp o kısımda SGK ya olan başvuru dilekçemizin sonucunun SGK dan istenilmesi talebi yapıp davayı tek seferde sıkıntı yaşamadan devam ettirebilirsin. Burada sana sıkıntı olacak durum zamanaşımı sorunu dur her ne kadar 10 yıl olsada öğrenmeden itibaren 2 yıldır.

Haksız fiilden doğan tazminat talepleri için, mağdurun zararı ve tazminat sorumlusunu öğrenmesinden itibaren işlemeye başlayacak iki yıllık ve her hâlde haksız fiilin meydana geldiği tarihten itibaren işlemeye başlayacak on yıllık zamanaşımı süresi öngörülmüştür (TBK m. 72/1, ilk cümle).