Mesajı Okuyun
Old 08-08-2022, 16:13   #1
ytmgl

 
Varsayılan Dava dilekçesi verildikten sonra ancak cevap dilekçesi verilmeden önce yeni bir delile dayanmak için dilekçe verilebilir mi?

İyi çalışmalar sayın meslektaşlarım.
Açmış olduğumuz bir iş kazası tazminat davasında dava dilekçemizde tanık deliline dayanmayı unutmuşuz. Dilekçenin içeriğinde de tanık delili ile vakıalarımızın ispatlanacağından bahsedilmedi. Henüz tensip yapıldı, dava dilekçesi karşı tarafa yeni tebliğ edildi, daha cevap süresi var.
HMK ve Yargıtay kararlarında iddia ve savunmaların genişletilmesinin dilekçeler teatisi aşaması içerisinde mümkün olduğu belirtiliyor ancak bu genişletmenin dava veya cevap yahut ikinci dilekçeleri ile yapılabileceğinden bahsediliyor ve dilekçeler teatisinin tamamlanmasından sonra yasağın başladığından söz ediliyor. Henüz dilekçeler teatisi aşaması tamamlanmadan, yani yasak için belirtilen süre başlamamış iken, karşı tarafın cevap süresi içerisinde başka bir dilekçe ile biz tanık deliline dayanırsak bunun geçerli olup olmayacağı ile alakalı bir içerik bulamadım. Davamız da basit yargılama usulü ile görüleceğinden cevaba cevap dilekçesi ile tanık deliline dayanma ihtimalimiz de yok maalesef. Benim kafama takılan soru şu: Biz henüz karşı taraf cevap dilekçesini vermeden önce ek bir dilekçe ile tanık deliline dayandığımızı mahkemeye bildirirsek, bu durum iddia ve savunmaların genişletilmesi yasağına takılır mı? Teşekkürler...