Mesajı Okuyun
Old 22-07-2022, 10:33   #1
avukat.fks

 
Acil Trafik Kazası Nedeniyle Maddi-Manevi Tazminat Davası Hakkında

Merhaba meslektaşlarım,

17 yaşındaki ehliyetsiz kasksız motosikletli müvekkil ile otomobil 2018 yılında çarpışıyor. Ceza davası görülüp 2021 yılında kesinleşiyor. Karşı taraf asli kusurlu bulunuyor.

Hasar dosyasını inceledim. 2019 yılında x üniversitesi araştırma uygulama hastanesi adli tıp kurul raporu ile %5 özürlülük oranı ve 6 aylık geçici iş göremezlik dönemi olduğu belirlenmiş. Bu maluliyet raporu ile talepte bulunulmuş. Karşı taraf %75, müvekkil %25 kusurlu bulunmuş. Bana gelmeden önce bir hasar danışmanlık firmasına vekalet vermişler maluliyet raporu ile başvuruda bulunmuşlar ve sigortadan bir miktar para almışlar, miktarını bilmiyorum. motosiklet için 1.000,00 - 2.000,00 TL civarı bir miktar aldıklarını söylediler.

Elimdeki bu bilgilerle ticari davalarda arabuluculuk başvurusunda bulunabilir miyim? Geçici iş göremezlik ve maluliyet, manevi tazminat, bakım gideri dışında başka talep edebileceğim bir şey var mı? Örneğin bu süreçte 4-5 günlüğüne babası iş yerini kapatıp oğlunun başında beklemek durumunda kalmış, çalışanların maaşından kesilmemiş vs.

Zamanaşımı ceza davası nedeniyle 8 yıl uzamış sayılıyor mu? Bu süre Araç sahibi, sürücüsü ve sigorta şirketini yani tüm tarafları kapsıyor mu?