Mesajı Okuyun
Old 18-07-2022, 15:51   #4
avukat.fks

 
Varsayılan

Merhaba meslektaşım, çok benzer bir olay benim de önüme geldi. 2019 yılında anlaşmalı boşanma ile müşterek çocuk için 350 TL iştirak nafakasına hükmedilmiş. Müşterek çocuk şu an 11 yaşında 6. sınıfa gidiyor. Müvekkil annenin bir geliri yok, nafaka yükümlüsü babanın ise maaşı 10-15 bin civarına yükselmiş. Müvekkil 200 lira gibi bir artırım olacak ise hiç davayla uğraşmak istemiyor. 900 ve üzeri bir miktar belirlenme ihtimali var ise öyle dava açmak istiyor.

Günümüzde ağırlaşan koşullar ve babanın gelirinin iyi olması göz önüne alınarak 11 yaşındaki bir çocuk için ortalama ne kadar artırıma hükmedilebilir?

Ayrıca çocuk kişisel ilişki kurulmasına yönelik hükümden de rahatsız, babasında kalmak onunla görüşmek istemiyor. Her ne kadar anlaşmalı boşanma olsa da aldatma söz konusu ve çocuğun psikolojisi olumsuz etkilenmiş terapi görmüş, pedagoğu babasının sevgilisini bir süre görmemesi gerektiğini belirtmiş. Ancak maalesef şu an çocuk babası ve annesini aldattığı sevgilisi ile birlikte yaşıyor yaz tatili dolayısıyla. Aynı davada baba ile kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi talep edilebilir mi?