Mesajı Okuyun
Old 05-07-2022, 12:38   #2
av.enesteper

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Gnyl
Merhabalar değerli meslektaşlarım bir konu hakkında bilgilerinize sığınıyorum,
Kısa zaman önce borçlu şirket aleyhine ilamsız icra takibi başlattık. Fakat geçici konkordato mühlet nedeniyle takip kesinleşmedi. Konkordato süreleri sonunda borçlu şirketin iflasına karar verildi.
Şimdi sorum şu, daha önce açılan takibe konu alacağı iflas masasına kaydı için hangi icra dairesinden talep edeceğiz? Açtığımız mevcut icra dairesine mi yoksa iflasına karar verilen yer icra (iflas) dairesi mi? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Merhabalar meslektaşım, İcra İflas Kanunu'nun 193. maddesi uyarınca iflasın açılması ile birlikte takipler durur, kesinleşmesi ile de takipler düşer. Dolayısıyla, bu aşamada alackalı olduğun icra dosyasında herhangi bir işlem yapamacağınızdan iflas işlerini yürüten iflas müdürlüğüne alacak kaydı talebinde bulunmanız gerekmektedir.

Site Mesajı: Bu mesaj size yararlı oldu mu? Sağ alt köşedeki TEŞEKKÜR bağlantısına tıklayarak yazan üyemize teşekkür etmeyi lütfen unutmayınız. (Lütfen teşekkürünüzü konuya yeni bir cevap ekleyerek DEĞİL, teşekkür bağlantısına tıklayarak iletiniz!)