Mesajı Okuyun
Old 02-06-2022, 15:34   #2
avukatselvi

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım,
Sınırdışı etme kararına karşı iptal davası açtığınızda müvekkiliniz dava sonuçlanıncaya kadar Türkiye'de kalmaya devam edebiliyor zaten sınır dışı etme kararı uygulanmıyor. YD kararına da ihtiyaç yok.(m53-...yargılama sonuçlanıncaya kadar yabancı sınır dışı edilmez.)İptal davası açtığınızı mahkemeyi esas numarasını sınır dışı etme kararını veren makama bildireceksiniz.
İdari gözetim kararına karşı Sulh Ceza itirazınız reddedildiğinde bu sadece idari gözetimin devamı anlamına gelir . Sulh Cezanın verebileceği olası red kararı üzerine müvekkiliniz sınır dışı edilmez. Sınır dışı etme kararı hakkında ayrıca açtığınız dava var o dava sonucu sınır dışı edilir veya edilmez.
Sulh ceza mahkemesinin vereceği karar kesin oluyor malum. O karar hakkında varsa bir ihlal Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yoluna gidebilirsiniz. İdare gözetim kararının devam edip etmeyeceği hakkında her ay değerlendirme yapacak. Siz verilebilecek her olası devam kararı hakkında Sulh Cezaya ayrıca itiraz edebilirsiniz.