Mesajı Okuyun
Old 12-04-2022, 14:19   #1
Av.AhmetSametCosgun

 
Soru Basit Yargılama Usulüne İtiraz

Meslektaşlarım Merhaba, bir türlü anlam veremediğim bir durumla karşı karşıyayım ve sizlerin fikirlerini almak istiyorum.

Basit yargılama usulüne göre görülen bir dosyamızda sanık hakkında HAGB verildi ancak beyan dilekçemizde her ne kadar sanığın cezalandırılmasını istesek de açıkça katılma talebimiz vardır demediğimiz için vekalet ücreti takdir edilmedi. Karara itiraz ettik. Mahkeme (hatta direkt olarak Hakim) katılma talebimiz olmadığı için itiraz hakkımız olmadığını iddia etti ve aynı zamanda dosyayı (sanki normal usul HAGB'ye itiraz etmişiz gibi 231/12) karar vermek üzere Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Ağır Ceza Mahkemesi de matbu kararıyla karar usul ve yasaya uygun deyip itirazımızı reddetti.

Hakim hem diyor ki katılma talebin yok, itiraz hakkın yok, diğer yandan da itirazımı kabul edip dosyayı Ağır Ceza'ya gönderiyor.

CMK 251 ve 252 maddelerinin hiçbir yerinde itiraz için katılma talebi gerekir vs. yazmıyor. Ben zaten beyan dilekçemde şikayetçiyim ve cezalandırılmalarını talep ediyorum demişim.

Ben Mahkemenin açıkça usul hatası yaptığını düşünüyorum, kalemle görüştüm ancak sonuç alamadım. Bir de karar düzeltme talebi hazırlayıp gönderdim, 252/2 değil 231/12 uygulanmıştır, usul hatası vardır şeklinde. Şimdi sonucunu bekliyorum.

Sizlerin de konu hakkında fikirlerini almak isterim. Herkese kolaylıklar dilerim.